21:43 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (70)
  31131

  Rusia a propus SUA să examineze racheta 9M729, însă partea americană a respins această propunere, a declarat secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev.

  BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Rusia a propus SUA examinarea în regim închis a rachetei 9M729, pentru a se convinge că aceasta nu încalcă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), însă americanii au refuzat, a declarat într-un interviu oferit presei ruse secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev.

  Potrivit lui, acuzând Rusia de încălcare a INF, SUA „au făcut aluzii la racheta 9M729”. El a subliniat că Moscova a propus Washingtonului să examineze “în regim închis” această rachetă, pentru ca partea americană “să obțină informații complete despre ea” și să se convingă că această armă nu încalcă INF.

  „Au respins această propunere”, a spus Patrușev.

  El a amintit că după ce Rusia a prezentat deschis racheta în parcul Patriot, unde au venit mai multe delegații străine, SUA nu au luat parte la acest eveniment și au recomandat partenerilor lor de NATO să nu meargă acolo.

  Pe 2 august și-a încetat acțiunea INF. La începutul acestui an, Washingtonul a anunțat în mod unilateral părăsirea acestui acord, acuzând Rusia de încălcarea lui. Moscova a respins aceste acuzații.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei a menționat că Moscova are mai multe reproșuri față de Washington în ceea ce privește respectarea tratatului de către americani. Potrivit lui, acuzațiile aduse de SUA de încălcarea INF sunt neîntemeiate, iar racheta 9M729 care provoacă îngrijorări la Washington a fost testată în condițiile respectării unei raze de acțiune prevăzută de tratat. În ianuarie, Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat în cadrul unui briefing, organizat atașaților străini racheta 9M729 a sistemului Iskander-M, au relatat despre caracteristicile ei și a prezentat dovezi că aceasta nu încalcă în niciun fel tratatul.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (70)

  Tematic

  Sondaj: Majoritatea nemților se opun amplasării rachetelor nucleare în Germania
  Rusia a anunțat că Tratatul INF este în mod oficial mort după ce SUA a ieșit din acord
  Cum va răspunde Rusia la amplasarea rachetelor de către SUA - Ryabkov
  Putin a convocat ședința operativă a Consiliului de Securitate al Rusiei
  Ce se va întâmpla cu doctrina de apărare a Rusiei după denunțarea INF - Ryabkov
  Tagurile:
  INF, racheta, Consiliul de Securitate, Rusia, SUA, Nikolai Patrușev


  Știrile Zilei