01:11 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Ministrul Apărării, Serghei Șoigu

  Rusia va răspunde la amplasarea de către SUA a rachetelor în Europa și Asia

  © Photo : Министерство обороны РФ
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (59)
  346102

  Rusia va răspunde la o eventuală amplasare de către SUA a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa sau regiunea asiatică, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

  BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Rusia este deschisă pentru dialog și nu va răspunde simetric atât timp cât în Europa și Asia nu vor fi amplasate rachete care încalcă INF, a declarat duminică ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu.

  “Dacă vreți să ne înțelegem, atunci trebuie să discutăm. Dacă nu există o astfel de dorință, atunci la o anumită etapă trebuie să renunțați la viclenii și să declarați deschis că nu vreți să ajungeți la o înțelegere, că veți amplasa rachete în Asia și alte regiuni. Totuși, noi lăsăm în continuare ușile deschise, menținem poziția potrivit căreia atât timp cât nu există astfel de sisteme în Europa, noi vom întreprinde nimic. Nu vom amplasa nimic atât timp cât nu vor fi amplasate rachete în regiunea asiatică și pacifică”, a spus Șoigu la postul de televiziune Rossia 24.

  Anterior, ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, a declarat că Washingtonul nu planifică desfășurarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa. În același timp, el a amintit poziția Pentagonului, potrivi căruia, dacă va fi nevoie de astfel de arme, atunci cel mai probabil acestea vor fi amplasate în lanțul de insule din regiunea Asia-Pacific, nu în Europa.

   

   

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (59)

  Tematic

  Ce se va întâmpla cu doctrina de apărare a Rusiei după denunțarea INF - Ryabkov
  Rusia a propus SUA să examineze racheta care a provocat tensiuni în jurul INF
  Moscova va urmări acțiunile SUA de dezvoltare și amplasare a rachetelor
  Tagurile:
  Rachete, INF, Rusia, Serghei Șoigu


  Știrile Zilei