05:03 29 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  922142

  Prin refuzul de a invita Rusia la comemorarea declanșării celui De-Al Doilea Război Mondial Polonia a fost pusă într-o poziție stupidă, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat decizia Poloniei de a nu invita Rusia la evenimentele dedicate declanșării celui De-Al Doilea Război Mondial, calificând drept un stupidă poziția Varșoviei.

  Zaharova a atras atenția la declarația viceministrului Afacerilor Externe al Poloniei, Szymon Szynkowski vel Sęk, făcut la postul de radio Maryja. Szynkowski a declarat că Rusia nu a fost invitată la evenimentul dedicat comemorării declanșării celui De-Al Doilea Război Mondial pentru că statele au fost selectate conform unui “criteriu modern”: au fost invitați reprezentanții statelor membre ale UE, NATO și Parteneriatului Estic, iar Rusia nu face parte din aceste reuniuni.

  „Varșovia demult nu a fost pusă într-o poziție atât de stupidă”, a scris Zaharova pe Facecbook.

  Duminică, în piața Piłsudski din centrul Varșoviei au fost organizate evenimente dedicate celor 80 de ani de la declanșarea celui De-Al Doilea Război Mondial. Polonia nu a adresat nicio invitație delegației Rusiei, preferând să invite aliații din NATO, UE, inclusiv Germania, precum și țările din Parteneriatul Estic.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a declarat că orice evenimente comemorative din orice țară, dedicate celui De-Al Doilea Război Mondial, fără participarea Rusiei nu pot fi considerate depline și valoroase.

  Tagurile:
  Cel de-al doilea război mondial, Varșovia, Polonia, Maria Zaharova


  Știrile Zilei