22:23 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21930

  Un avion ucrainean care transporta deţinuţi importanţi a aterizat la Moscova, în cadrul mult-aşteptatului schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, arată mai multe rapoarte.

  BUCUREŞTI, 7 sept - Sputnik. Potențialul schimb major de deţinuţi a fost mult discutat în ultimele luni. Discuțiile au fost dificile, oficialii de ambele părți rămânând rezervaţi cu privire la detalii. Negocierile s-au oprit de mai multe ori până când Putin a confirmat la începutul acestei săptămâni că acestea ajung la faza finală.

  Un avion guvernamental din Ucraina a aterizat pe un aeroport din apropiere de Moscova. Pe de altă parte, aeronavă rusească a aterizat la Kiev pentru a ridica deţinuţii.

  Două autobuze, în care se presupune că erau transportaţi ucrainenii pentru schimb, au fost văzute părăsind mai devreme un centru de detenție, fiind escortate de mașinile poliției din Moscova. Avocatul grupului de marinari ucraineni, deținuţi de Rusia, a confirmat că se îndreptau la schimb.

  Șeful agenției mass-media rusești RT, Dmitry Kiselyov, a declarat că jurnalistul Kirill Vișinski, care a fost acuzat de trădare la Kiev, se pregătește să fie transportat în Rusia.

  "Kirill este pe drum acum și va pleca în curând spre Moscova".​

  ​Putin și-a exprimat, de asemenea, speranța că primul schimb de deţinuţi în ultimii ani ar deschide calea pentru refacerea relațiilor strânse pe care le-au avut țările de la reunificarea Crimeei cu Rusia în 2014 și începerea războiului în estul Ucrainei.  Știrile Zilei