08:06 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Viza SUA

  SUA nu au eliberat vize deputaților ruși care urmau să participe la AG ONU

  © Fotolia / weim
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14106

  Moscova se arată îndignată de refuzul SUA de a elibera viza de călătorie deputaților ruși care urmau să participe le Adunarea Generală a ONU de la New York.

  BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei și-a exprimat indignarea în legătură cu faptul că SUA nu au eliberat vize de călătorie parlamentarilor ruși, care urmau să participe la sesiunea Adunării Generale a ONU.

  Anterior, președintele comisiei pentru afacerilor internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a declarat că nu a obținut permisiunea de călătorie și nu va putea merge la New York, așa cum se planificase anterior. Mai târziu a devenit cunoscut faptul că a fost respinsă solicitarea de călătorie și altor câtorva deputați ruși.

  “E un exemplu revoltător al lipsei de respect din partea Statelor Unite ale Americii față de membri ONU, precum și al ignorării obligațiilor asumate în calitate de țară gazdă a organizației mondiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  Partea americană și-a motivat decizia prin probleme tehnice, dar și le-a reproșat rușilor de depunere tardivă a documentelor.

  “Nu este adevărat. Documentele au fost depuse în termenii indicați de diplomații americani. Documentele care au fost depuse anterior (cu câteva luni de la zbor), au fost întoarse cu mențiunea „depuse prea devreme”. Ceva s-a defectat la acești băieți”, a menționat diplomatul.

  Zaharova a subliniat că e această situație reprezintă “un act de neglijare a drepturilor statelor suverane și organizațiilor internaționale”.

  “Incapacitatea de a-și respecta onest propriile angajamente internaționale va deveni subiectul central al discuțiilor dintre Lavrov și Pompeo la New York”, a conchis ea.

  Tematic

  Saudiții anunță că vor răspunde la atacuri conform dreptului internațional
  Premierul italian: Rusia nu joacă un rol dezintegrator în raport cu alte state
  Macron a salutat ratificarea de către Rusia a acordului de la Paris
  Vineri, proteste în școlile din România: Sunt anunțate și săptămâna viitoare
  Tagurile:
  Adunarea Generală a ONU, ONU, Maria Zaharova, Rusia, SUA


  Știrile Zilei