19:21 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17750

  Kremlinul speră că nu se va ajunge la situații în care să fie făcute publice stenogramele conversațiilor dintre Putin și Trump.

  BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Kremlinul speră că în relațiile dintre SUA și Rusia nu se va ajunge la publicarea conținutului conversațiilor dintre Donald Trump și Vladimir Putin, așa cum s-a întâmplat în cazul discuției liderului american cu președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Vladimir Peskov.

  "În cazul dat, voi mai repeta, toace aceste dezvăluiri și celelalte, e o problemă internă a SUA, nu avem de gând să ne amestecăm. Desigur, e o practică destul de neobișnuită – o astfel de publicare. De regulă, materialele unor astfel de conversații sunt clasificate ca secret sau absolut secret, e o practică mondială obișnuită. De regulă, acestea nu sunt făcute publice", a spus Peskov jurnaliștilor fiind întrebat de atitudinea Kremlinului față de astfel de dezvăluiri.

  El a mai adăugat că „în cazul Ucrainei acest lucru a avut loc cu acceptul ambelor părți”.

  “Desigur, ne-am dori că în relațiile noastre bilaterale, care sunt și așa pline de probleme, destul de serioare, noi nu vom ajunge în astfel de situații”, a adăugat Peskov, fiind întrebat dacă Kremlinul este îngrijorat de confidențialitatea discuțiilor dintre Putin și Trump.

  Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a adăugat că deocamdată nimeni nu s-a adresat Kremlinului pentru oferirea acceptului la dezvăluirea unor negocieri.

  Discuția dintre Trump și Zelenski a devenit ținta unui scandal după ce presa a informată că un colaborator al serviciilor de informații a considerat că aceasta este îngrijorătoare, expediind o plângere șefilor lui, care, la urma ei urma să transmită toate detaliile Congresului, însă nu a făcut-o.

  Miercuri, Casa Albă a publicat stenograma discuțiilor care au avut loc pe 25 iulie între liderii SUA și Ucrainei. Presa a informat că în discuții cu Zelenski, Trump ar fi cerut demararea unei investigații în raport cu Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden. Biden-tată ar putea deveni principalul concurent al lui Trump în alegerile prezidențiale din anul 2020.

  Stenograma declasificată a confirmat că Trump i-a cerut lui Zelenski demararea unei investigații legate de demiterea fostului procuror general al Ucrainei, Viktor Șokin, care a investigat activitatea Burisma Group, la conducerea căreia se află și fiul lui Biden.

  Democrații au demarat procedura impeachment împotriva lui Trump în camera reprezentanților, acuzându-l că solicită ajutorul unui stat străin pentru o imixtiune în alegerile prin tentative de a discredita oponentul politic – Biden. Trump a respins aceste acuzații.

  Tematic

  Casa Albă a făcut publică discuția dintre Trump și Zelenski
  Zelenski s-a plâns lui Trump pe Franța și Germania
  Despre ce au discutat Putin și Zelenski în ziua schimbul de deţinuţi între Moscova și Kiev?
  Tagurile:
  Vladimir Zelenski, stenograme, Casa Albă, Donald Trump, Vladimir Putin

  Știrile Zilei