19:30 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30660

  Vladimir Putin a răspuns la întrebarea legată de speculațiile despre intenția Rusiei de a se implica în alegerile prezidențiale americane din anul 2020.

  BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Fiind întrebat despre o eventuală imixtiune a Rusiei în următoarele alegeri prezidențiale din SUA, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns: highly likely.

  Chiar până la desfășurarea unor investigații în cazul intoxicării fostului ofițer al GRU, Serghei Skripal, și fiicei lui Iulia, autoritățile britanice au acuzat Rusia de incident, fără a prezenta vreo probă. Cea mai semnificativă “dovadă” au devenit afirmațiile premierului britanic, Theresa May, că o implicare a autorităților ruse “este foarte probabilă” (highly likely). Ulterior, cazul Skripal a provocat un scandal international, fiind urmat de una din cele mai masive expulzări a diplomaților ruși din UE și SUA.

  “Highly likely – am mai auzit-o. El (procurorul special Rober Mueller) nu a găsit niciun fel de dovezi a complicității noastre cu Trump în trecut, însă și-a exprimat că am putea s-o facem în viitor. E ridicol sau ar fi fost ridicol, dacă nu ar fi trist. Tot ce observăm astăzi în politica internă a SUA subminează relațiile ruso-american și sunt convins că acest lucru dăunează inclusiv Statelor Unite”, a spus Putin, comentând afirmațiile potrivit cărora Mueller nu a reușit să descopere dovezi a unei complicități între Rusia și Trump, a presupus, însă, că Rusia ar putea să se amestece în alegerile prezidențiale din SUA din 2020.

  Tematic

  Budapesta: Criticile aduse relației dintre Orban și Putin sunt nefondate
  La Kremlin au început negocierile între Putin și Maduro
  Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus
  Kremlinul speră că nu se va ajunge la publicare discuțiilor dintre Trump și Putin
  Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică
  Putin a ajuns la Paris: ceremonia de rămas bun cu Jacques Chirac
  Tagurile:
  Robert Mueller, SUA, Rusia, Alegerile prezidențiale din SUA, Alegerile prezidențiale, Vladimir Putin

  Știrile Zilei