01:52 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  77670

  Acțiunile iresponsabile ale SUA au împins regiunea Golfului Persic spre un punct critic, sporind riscurile declanșării unui război de proporții, afirmă șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik. În cea mai mare parte, din cauza acțiunilor SUA în regiunea Golfului Persic s-a ajuns la un punct critic, iar riscurile unor ciocniri militare devin tot mai mari, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “Evoluția evenimentelor în Golful Persic a ajuns la un punct critic. Situația explozivă din regiune – ca urmare a politicii iresponsabile a Washingtonului, care nu doar a renunțat să-și respecte angajamentele asumate în cadrul Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune cu privire la programul nuclear Iranian, aprobat prin rezoluția 2231 al Consiliului de Securitate al ONU, dar și prin propriile acțiuni provocatoare duce la o escaladare”, a spus Lavrov într-un interviu oferit presei de limbă arabă, publicat pe site-ul MAE al Rusiei.

  “Drept rezultat sporesc riscurile declanșării unor ciocniri militare de proporții. Un astfel de scenariu ne provoacă îngrijorări. Nu trebuie să admitem atragerea regiunii într-o confruntare militară distrugătoare, care va avea urmări catastrofale nu doar pentru statele din Golf, dar și pentru întreaga lume”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

  Tematic

  Politica nechibzuită a SUA față de Iran ar putea devasta lumea, nu doar Orientul Mijlociu
  Trump îl urechează pe Macron să nu se mai amestece în Iran
  Iran: americanii au transformat Golful Persic ”într-un butoi cu pulbere”
  Ultimul cel mai mare conflict al războiului rece: războiul Iran - Irak
  Putin a sosit la Ankara, la summitul Rusia – Turcia – Iran
  Pericol imens de război! SUA și Arabia Saudită acuză Iran, ”Armata americană e pregătită”
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Golful Persic, Iran, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei