04:57 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (123)
  61951

  Rusia va dezvolta sisteme ofensive capabile să străbată orice scut antirachetă, a declarat Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 12 oct – Sputnik. Rusia va dezvolta sisteme ofensive, capabile să străbată orice sistem de apărare antirachetă, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu oferit RT Arabic, Sky News și Al Arabiya.

  "O vom face, acum e evident, pentru că sistemele de apărare antirachetă funcționează împotriva rachetelor balistice, care zboară pe o traiectorie balistică, iar noi, în afară de aceasta, le-am perfecționat în mai multe rânduri, am creat arme de care nu dispune nimeni din lume în afară de noi", a spus el.

  De asemenea, șeful statului a fost întrebat dacă Rusia simte o amenințare de pe urma extinderii NATO spre frontierele rusești.

  "Am simțit-o întotdeauna, am spus-o întotdeauna. Ni s-a replicat: Nu vă temeți, nu e împotriva voastră, nu e nimic grav, pentru că NATO se transformă, nu mai este o organizație militară, nu are un caracter agresiv etc.", a spus el.

  Totuși, a amintit Putin, statutul NATO, care prevede susținerea militară a membrilor alianței, nu a fost anulată, deocamdată.

  “E vorba de un bloc militar. Desigur, când infrastructura unui bloc militar se apropie de frontierele noastre, acest lucru nu provoacă deloc sentimente de bucurie”, a conchis liderul rus.
  Тема:
  Industria militară rusă (123)

  Tematic

  Rusia a testat racheta balistică intercontinentală Topol - VIDEO
  Momentul lansării rachetei balistice intercontinentale Topol, testate de Rusia
  Sistemele de rachete balistice rusești Topol și Yars, în alertă în Siberia (VIDEO)
  Tagurile:
  Scut antiracheta, rachete balistice, Rusia


  Știrile Zilei