04:08 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  4910

  În ultima jumătate a anului 121 de persoane au fost condamnate pentru terorism în Rusia, se arată în datele statistice oficiale.

  BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Instanțele de judecată din Rusia în prima jumătate a acestui an au condamnat 121 de persoane pentru terorism, fără a exista achitări, potrivit datelor statistice ale Departamentului Justiției a Curții Supreme a Rusiei.

  Pentru comiterea unor atentate au fost pronunțate nouă sentințe, restul fiind pentru racolare, îndemnuri la acțiuni teroriste sau aprobarea lor, implicarea în activitatea organizațiilor teroriste și finanțarea lor. Unui tratament obligatoriu va fi supusă o persoană.

  Totodată, pentru furnizarea unor informații false despre atentate în ultima jumătate a anului au fost pronunțate 265 de sentințe (mai multe decât acum un an), un dosar în privința a două persoane au fost respins, iar la tratament obligatoriu au fost expediate 16 persoane.

  Săptămâna trecută directorul FSB, Alexandr Bortnikov, a declarat că în Rusia se menține pericolul atentatelor teroriste, de la începutul anului au fost prevenite 39 de atentate, au fost deconspirate 49 de celule teroriste, iar 32 de teoriști au fost lichidați.

  Cetățeni ruși continuă să plece în afara țării pentru a lupta de partea teroriștilor, chiar dacă numărul acestora s-a diminuat, comparativ cu perioadele anterioare: au fost identificate peste 5 mii de astfel de persoane, împotriva cărora au fost intentate dosare penale.

  Una din tendițele din această sferă: teroriștii utilizează tot mai frecvent criptovalutele și platforme de crowdfunding, sunt înființate companii fictive care participă la tranzacții pe burse și investesc în economie.

  Tematic

  O cunoscută internaută pune problema cheie: “Se deschide drumul terorismului în România?”
  Pericol terorist în Franţa – măsurile pe care le vor lua serviciile de informaţii
  FSB a prevenit o serie de atentate teroriste în Kabardino-Balkaria
  Încă un atac terorist în Afganistan, la trei zile după cel care a făcut victime români
  Informație care dă peste cap ce s-a spus despre atacul terorist din Afganistan!
  ”Vreau să-l omor pe Iohannis”! Agresiune Teroristă cu cuțit, topor și pistol!
  Confirmat: Atac terorist în Germania cu un camion - cine e atacatorul
  Act de terorism în UK? mai multe persoane înjunghiate într-un centrul comercial - VIDEO
  Șeful FSB: SUA au ajutat Rusia în prevenirea unor atentate teroriste
  Atac terorist de amplitudinea celui din 11 septembrie, dejucat în Franţa
  Tagurile:
  condamnări, FSB, Terorism

  Știrile Zilei