12:47 25 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  60447

  Un bombardier american care se apropiase de frontiera rusă din Marea Neagră a fost însoțit de un vânătoare rusesc.

  BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Un avion rusesc de vânătoare a însoțit un bombardier american B-52H care s-a apropiat de frontiera rusă în Marea Neagră, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

  Incidentul a avut loc pe 19 octombrie. Inițial, la apropierea de bazinul Mării Negre, B-52H a fost însoțit de mijloace de control asupra spațiului aerian. Când nava aeriană americană s-a apropiat de frontiera de stat a Rusiei, a fost întâmpinată de un Su-27, care l-a însoțit „în sectorul său de zbor, de-a lungul frontierei apelor teritoriale ale Rusiei, la distanța de 70 de kilometri de aceasta”.

  După ce și-a îndeplinit misiunea, Su-27 a revenit la aerodromul din Crimeea.

  Anterior, comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa a anunțat că o serie de bombardiere strategice B-52H Stratofortress au efectuat un zbor de antrenament în Marea Neagră în cadrul “integrării și pregătirii pentru interacțiune cu aliații și partenerii europeni”.

  În același timp, potrivit resursei de monitorizare PlaneRadar, unul din avioane s-a apropiat de Crimeea și a imitat bombardamente.

  Nu este primul caz al apariției bombardierelor la frontierele Rusiei. În martie, un B-52H de câteva ori a imitat bombardarea bazei flotei din Marea Baltică, iar altele au efectuat zboruri prin regiunea Kaliningrad. Drept reacție, militarii ruși au ridicat în aer de câteva ori avioanele de luptă rusești.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că apariția bombardierelor americane în apropierea frontierelor rusești creează noi tensiuni. Ministerul Apărării al Rusiei a îndemnat în mai multe rânduri Washingtonul să renunțe la astfel de operațiuni, însă Pentagon a răspuns negativ.

  Tematic

  Încă un autocar cu pasageri din Moldova, în flăcări: Copiii veneau de la Marea Neagră
  Rusia desfăşoară manevre în Marea Neagră în paralel cu cele ale NATO
  Iohannis și Leș, mesaje de Ziua Marinei despre securitatea la Marea Neagră
  Vești proaste despre gazele din Marea Neagră: ce se va întâmpla în 10 ani
  A fost publicată strategia de descurajare a Rusiei în Marea Neagră - rolul României
  SBU a reținut un vas rusesc în Marea Neagră – imagini video
  Tagurile:
  SUA, Rusia, Avion de vânătoare, Marea Neagră, bombardier


  Știrile Zilei