00:45 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  11930

  Prim-miniștrii țărilor Comunității Statelor Independente se vor reuni la Moscova pentru a discuta despre cooperarea în domeniul dezvoltării digitale a societății.

  CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Șefii guvernelor statelor CSI vor discuta la reuniunea din 25 octombrie despre cooperarea în domeniul dezvoltării digitale a societății, a declarat prim-vicepreședintele comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri cu CSI, Integrare Eurasiatică și Relațiile cu Compatrioții, Constantin Zatulin.

  Ședința consiliului șefilor guvernelor statelor CSI va avea loc la Moscova.

  "Ședința va fi una bogată în decizii. Pe agenda zilei se află, dacă nu greșesc, 13 chestiuni. Cele mai importante probleme, pe care urmează să le discutăm mâine, este concepția cooperării statelor membre CSI în domeniul dezvoltării digitale a societății și planul de evenimente pentru realizarea acesteia, strategia de asigurare a securității informaționale a CSI, la care se vor mai adăuga și alte probleme", a spus Zatulin în cadrul teleconferințe “Uniunea Economică Eurasiatică: direcții de cooperare” la agenția internațională de știri “Rossiya Segodnya”.

  Deputatul a menționat că „CSI, în calitatea ei de uniune de state, își continuă activitatea, această activitate fiind direcționată spre rezolvarea problemelor cetățenilor comunității”.

  “În opinia mea, dacă este să vorbim despre CSI, aceasta își îndeplinește funcția obținută în urma multor discuții, dezbateri și conflicte în cadrul CSI. Aceasta funcție constă în păstrarea rolului de spațiul pentru întâlniri și comunicare, organizație care rezolvă cele mai importante probleme, apărute în spațiul nostru. Acest spațiu continuă să existe... și continuă să atragă atenție asupra lui”, consideră Zatulin.

  Tematic

  Putin vrea un Mega parteneriat eurasiatic cu țările CSI și China
  Observatorii CSI, despre încălcările înregistrate în timpul alegerilor din Moldova
  Ce i-a mirat pe observatorii din CSI la secțiile de votare din Moldova
  Tagurile:
  Moscova, digitală, CSI


  Știrile Zilei