16:18 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17350

  Ministerul rus al Apărării nu dispune de informație veridică despre operațiunea SUA în Idlib privind nimicirea liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a comunicat reprezentantul oficial al ministerului, general-maiorul Igor Konașenkov.

  CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Rusia nu are cunoștință de niciun așa-zis suport acordat aviației SUA în spațiul aerian al Siriei în cadrul operațiunii de lichidare a liderului grupării terorist interzise pe teritoriul Federației Ruse ”Stat Islamic”,  Abu Bakr al-Baghdadi, a comunicat reprezentantul oficial al ministerului general-maiorul Igor Konașenkov, comunică RIA Novosti.

  Anterior, președintele american Donald Trump a confirmat lichidarea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Totodată, șeful Casei Albe le-a mulțumit Rusiei, Turciei, Siriei și Irakului pentru ajutorul acordat în operațiunea de lichidare a capului ISIS. El a declarat că Rusia a permis accesul în spațiul aerian pentru aviația SUA, de asupra teritoriilor controlate de ea în Siria.

  ”Nu avem cunoștință de niciun așa-zis suport acordat în privința accesului aviației americane în spațiul aerian al zonei de deescaladare ”Idlib” în cadrul acestei operațiuni”, potrivit comunicatului reprezentantului Ministerului.

  El a menționat totodată că în ultimele zile nu au fost înregistrate niciun fel de atacuri aeriene din partea SUA sau a coaliției la Idlib.

  Liderul ISIS, Abu Bakr al Baghdadi, a fost omorât – Declarația lui Trump>>>

  Potrivit lui Konașenkov, numărul crescând al participanților nemijlociți și al țărilor care ar fi participat la această ”operațiune”, trezește îndoieli în ceea ce privește veridicitatea acesteia.

  Rusia așteaptă ca Washingtonul să prezinte dovezi reale privind aflarea lui al-Baghdadi în aceste teritorii.

  Tagurile:
  Idlib, problema Idlibului, Siria, SUA, Rusia


  Știrile Zilei