16:56 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71

  Putin a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski de Ziua Unității Naționale

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  18330

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a depus astăzi flori la monumentul lui Minin și Pojarski cu prilejul Zilei Unității Naționale.

  BUCUREȘTI, 4 nov – Spuntik. De Ziua Unității Naționale, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la ceremonia de depunere de flori la monumentul lui Kuzmin Minin și Dmitryi Pojarski din Piața Roșie din Moscova.

  La momentul festiv, alături de președinte, au participat reprezentanții diverselor culte religioase: Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii Kirill, liderul sanghi tradiționale buddhiste a Rusiei, Damba Ayușeev, președintele centrului coordonator al musulmanilor din Caucazul de Nord, Ismail Berdiev, arhiepiscopul bisericii evangheliste-luterane din Rusia, Ditrich Brauer, președintele Consiliului muftiilor din Rusia, Ravil Gainutdin, liderul bisericii ruse de rit vechi, mitropolitul Corniliu, secretarul general al Conferinței episcopilor catolici din Rusia, Giro Kovalevski și alții.

  În afară de aceasta, la ceremonie au participat și membrii Consiliului pentru relații interetnice de pe lângă președintele rus, elevi, reprezentanți ai organizațiilor de tineret.

  După depunerea de flori, Putin a discutat și făcut poze cu participanții la ceremonie.

  Această sărbătoare a fost oficializată în anul 2005 și celebrează evenimentele din anul 1612. Atunci, unitățile populare conduse de Kuzma Minin și cneazul Dmitryi Pojarski au eliberat Moscova de intervenția poloneză.

  Milițiile populare au luat cu asalt Kitai-gorod pe 22 octombrie (stil vechi), data de 4 noiembrie fiind aleasă pentru celebrarea acestui moment istoric.

  Tematic

  Ample manifestații la Moscova de Ziua Unității Naționale a Rusiei (VIDEO)
  Rușii sărbătoresc Ziua Unității Naționale
  Premierul rus i-a felicitat pe concetățenii țării cu prilejul Zilei Unității Naționale
  Tagurile:
  Rusia, Ziua Unității Naționale, Vladimir Putin


  Știrile Zilei