17:21 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Alimente sănătoase

  Nutriționist: Iată care sunt produsele ce înrăutățesc starea de spirit

  CC0 / Pixabay / FotoshopTofs
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14530

  Medicul nutriționist Elena Solomatină, într-un interviu acordat pentru ”Vechernyaya Moskva”, dezvăluie care sunt produsele ce duc la dispariția bunei dispoziții.

  BUCUREȘTI, 04 nov – Sputnik. Medicul nutriționist Elena Solomatină, într-un interviu acordat pentru ”Vechernyaya Moskva”, a recomandat renunțarea la alcool și la o serie de produse dacă o persoană are o dispoziție proastă.

  Potrivit acesteia, alcoolul ridică mai întâi dispoziția, apoi vine intoxicația și deshidratarea, iar „starea de bine și buna dispoziție dispar”.

  De asemenea, Solomatina recomandă renunțarea la consumul de dulciuri pe stomacul gol. Ea a explicat acest lucru spunând că „nivelul de glucoză va crește brusc, iar apoi va scădea brusc; rezultatul - euforia ușoară va fi înlocuită de oboseală, iritabilitate”.

  Nutriționistul mai avertizează și despre dorința de a mânca alimente sărate: mai întâi, acestea vor da vitalitate, apoi vor duce la o descompunere. Acest lucru vizează salamul, crenvurști, slănina și oricăre alt tip de carne procesată.

  În plus, ea a propus renunțarea la carnea grasă și salatele cu maioneză: aceste feluri de mâncare vor agrava starea de spirit, deoarece „stomacul” va scoate „o cantitate corectă de sânge pentru digerarea alimentelor grele”. Acest lucru va duce la oboseală și starea de indispoziție.

  Potrivit acesteia, bananele, roșiile, citricele și, de asemenea, ciupercile de stridii vor ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, medicul recomandă consumul de morcovi, ciocolată neagră, nuci, iaurt și produse lactate fermentate.

  Cu toate acestea, ea a avertizat că ciocolata poate provoca dureri de cap.

  Iată produsele care vor ajuta la depășirea stării de irascibilitate și a carbohidraților complecși: făină de ovăz, paste cu fructe de mare, pește gras.

  „Curmalele, fructele uscate și ceaiul verde sunt de asemenea bune”, a spus Solomatina. 

  Tematic

  Putin ordonă crearea unui brand rusesc protejat de produse „verzi” non-OMG
  Avertisment: Aceste produse ce se consumă zilnic cresc semnificativ riscul de cancer
  Iaurturile ”grecești” din România, produse falsificate? Opinia experților
  Produse cu otravă în pieţe şi magazine: Specialiştii ne spun cum le putem recunoaşte
  Avertizare: substanţe chimice Monsanto în cereale şi alte produse alimentare pentru copii
  Tagurile:
  nutriționiști, Alimente


  Știrile Zilei