17:49 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Kirill Vîșinski

  Vîșinski i-a mulțumit reprezentantului OSCE pentru aportul adus la eliberarea lui

  © Sputnik / Илья Питалев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8930

  Kiril Vîșinski, directorul executivul al agenției Rossiya Segodnya, i-a adus mulțumiri reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, pentru aportul adus la eliberarea lui de sub arest.

  BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik. Directorul executive al Agenției Internaționale de Știri Rossiya Segodnya, Kirill Vîșinski, i-a adus mulțumiri reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, pentru aportul adus la eliberarea lui.

  "Vrea să îi adresez personal mulțumiri domnului Desir. Păstrez și acum o selecție de articole din acest an și aproape în fiecare din intervenții a fost pronunțat numele meu", a spus Vîșinski în cadrul conferinței “Libertatea presei și siguranța jurnaliștilor în Rusia și în spațiul OSCE: provocări și oportunități în epoca digitală”.

  Miercuri, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, i-a adus mulțumiri lui Desir pentru implicarea în eliberarea lui Vîșinski.

  Kiril Vîșinski, care a condus portalul RIA Novosti Ucraina, a fost reținut la Kiev pe 15 mai 2018, fiind suspectat de susținerea autoproclamatelor republici din Donbas și trădare de patrie. În cazul în care ar fi fost găsit vinovat, el risca să fie condamnat la privațiune de libertate pe un termen de până la 15 ani. Instanța de judecată i-a prelungit de opt ori arestul preventiv.

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, calificase această situație drept una fără precedent și a declarat că Vîșinski a fost arestat “pentru activitatea lui profesională, pentru exercitarea atribuțiilor de jurnalist”. Vîșinski a fost eliberat din arest pe 28 august curent, iar pe 7 septembrie a revenit în Rusia.

  Tematic

  Simonian i-a cerut lui Zelenski, în limba ucraineană, să-l elibereze pe Vîșinski
  Vîșinski scrie de după gratii: Sunt gata să lupt pentru bunul meu nume
  Cazul Vîșinski amânat: Decizia judecătoriei raionului Podolsk din Kiev
  Jurnalistul Kirill Vîșinski a fost eliberat din arest preventiv la Kiev
  OSCE i-a cerut Kievului să-l elibereze pe Vîșinski
  Primele declarații ale lui Vîșinski după eliberare la Kiev
  Vîșinski, buchete de flori mamei, soției și Tatianei Moskalkova - Video
  Kirill Vîșinski a realizat un serial documentar despre viața din Donbas
  Vîșinski a calificat acuzațiile ce i se aduc drept răzbunare
  Tagurile:
  OSCE, Kirill Vîșinski


  Știrile Zilei