15:35 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  26481

  NATO a fost creat din start în calitate de instrument de confruntare și agresiune, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, adăugând că Rusia nu este un medic legist pentru a constata “moartea cerebrară” la alianței.

  BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Alianța Atlanticului de Nord a fost din stat formată în calitate de instrument de confruntare și chiar a agresiunii, iată de ce Rusia nu este înclinată să creadă în rolul NATO în asigurarea stabilității și securității, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

  Anterior, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat într-un interviu oferit revistei The Economist că „NATO și-a pierdut capacitatea de coordonare în interiorul alianței, ceea ce poate fi caracterizat ca o moarte cerebrală”. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au declarat că nu sunt de acord cu aprecierea dură a liderului francez.

  “Am afirmat în mai multe rânduri că NATO este o alianță care a fost creată pentru confruntări și care este concentrat asupra scopului confruntării. Iată de ce nu suntem tentați să exagerăm rolul acestei alianțe în asigurarea securității globale și europene, stabilității, pentru că e un instrument al confruntării și chiar a agresiunii. Aceasta este atitudinea noastră față de NATO”, a declarat Peskov fiind rugat să comenteze afirmațiile lui Macron.

  “Nu noi suntem cei care trebuie să decidem dacă este vie sau moartă și ce părți ale corpului alianței se află în stare de comă, nu suntem niște medici legiști”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

  Tematic

  Macron, declarația care pune lumea pe jar: NATO este în moarte cerebrală
  Macron: Europa trebuie să-și schimbe poziția față de Rusia
  Macron: E de neconceput ca Rusia să fie considerată un dușman al NATO
  Tagurile:
  NATO, Emmanuel Macron, Dmitryi Peskov, Rusia


  Știrile Zilei