13:55 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  49550

  Mihail Gorbaciov a declarat că pentru destrămarea URSS se fac vinovați autorii puciului din august 1991 și cei care au profitat de slăbirea pozițiilor președintelui Uniunii Sovietice.

  BUCUREȘTI, 9 nov – Sputnik. Fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a povestit într-un interviu oferit revistei germane Der Spiegel, cine sunt cei care, în opinia lui, au provocat destrămarea URSS.

  “Pentru sfârșitul perestroica și destrămarea Uniunii Sovietice sunt responsabili cei care au organizat puciul din august 1991, iar mai târziu cei care au profitat de slăbirea poziției președintelui URSS”, a declarat el.

  În același timp, Gorbaciov a menționat că era conștient de riscurile perestroicii, însă toată conducerea a țării înțelegea că schimbările sunt necesare.

  “Nu mai era posibil să trăim ca înainte. O parte semnificativă a perestroicii consta dintr-o nouă viziune a politicii externe, care cuprinde atât valorile universale și dezarmarea nucleară, cât și libertatea de a alege”, a explicat el.

  Fostul președintele URSS a subliniat că nu regretă perestroica, însă recunoaște că în procesul reformelor au fost admise erori. De asemenea, el și-a exprimat opinia că Rusia nu va reveni niciodată la un sistem totalitar.

  Tematic

  Gorbaciov: Cum putea fi evitată destrămarea URSS
  Fostul lider al Germaniei de Est: Am avut prea multă încredere în Gorbaciov
  Steinmeier i-a adus mulțumiri lui Gorbaciov pentru aportul la reunificarea Germaniei
  Tagurile:
  URSS, Mihail Gorbaciov


  Știrile Zilei