10:22 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Mobilă

  Producătorii români de mobilă, la expoziția din Moscova. Cresc exporturile în Rusia

  © Sputnik / Эркин Алымбеков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (205)
  13220

  Directorul comercial al SIMEX anunță, pe pagina sa de Facebook, faptul că România a reluat participarea cu stand național la expoziția internațională de mobilă din Rusia.

  BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. La expoziția de mobilă și design MEBEL, care se desfășoară la Moscova, în perioada 18-22 noiembrie 2019, participă, alături de cunoscuta companie SIMEX, alți 14 mari producători români.

  Gabriel Antoniu Lavrincic, directorul comercial al SIMEX, spune că România expune pe o suprafață de 522 de metri pătrați și că, din datele statistice pe primele 7 luni ale acestui an, rezultatele sunt unele promițătoare.

  ”Din datele statistice pe primele 7 luni ale acestui an rezultă o creștere cu 42% a exportului de mobilă românească pe Federația Rusă”, precizează Lavrincic.

  Omul de afaceri a reluat ideea – expusă în repetate rânduri – potrivit căreia, în Rusia, eticheta ”Fabricat în România” reprezintă o adevărată carte de vizită ce garantează calitatea.

  Poate nu este întâmplător faptul că se spune că fiecare copil sovietic a fost ”conceput” într-un pat cu eticheta ”Fabricat în România”.

  SIMEX este un brand internațional consacrat cu acționariat 100% românesc, situate în Șimleu Silvaniei din județul Sălaj.

  Lavrincic este de părere că exporturile reprezintă bunăstarea, oxigenul și fericirea unei țări, deoarece fără o economie sănătoasă nu putem avea sănătate, educație, apărare sau dezvoltare.

  El atrage atenția că România trebuie să dezvolte relații economice cu acele state pentru care marca ”Fabricat în România” reprezintă un garant al calității.

  ”Propășirea relațiilor economice dintre România și Rusia, prin dezvoltarea exporturilor românești poate genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern. Dacă dorim o relansare economică românească de succes trebuie neapărat să ținem cont și de piața rusă, respectiv ex-URSS”, a punctat Lavrincic.

  Bun cunoscător al pieței rusești, Gabriel Antoniu Lavrincic susține că Federația Rusă dorește relații comerciale reciproc avantajoase cu România. Piața rusă are nevoie de produse românești cum ar fi mobila, textilele, încălțămintea, produsele alimentare, legumele, fructele, vinurile, medicamentele, mecanica, utilajele românești, dar și multe altă mărfuri pe care românii știu să le producă la un nivel de calitate excepțional.

  Participarea companiilor românești de mobilă la târgul internațional din Rusia este posibilă datorită Asociației Producătorilor de Mobilă din România și Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și se realizează cu sprijin de la bugetul de stat, prin Programul național de promovare a exporturilor.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (205)

  Tematic

  Italienii mută afacerile cu mobilă în România, de frica lui Trump
  Operator de telefonie mobilă ce a semnalat probleme de conexiune
  ALERTĂ în caz de cutremur - Aplicația mobilă a DSU pentru situații de urgență
  Tagurile:
  România, Moscova, Fabrică de mobilă


  Știrile Zilei