17:45 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14020

  Serviciul Federal de Informații din Rusia a reținut trei membri ai grupării teroriste Statul Islamic care racolau oameni la Moscova.

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Ofițerii FSB au reținut în regiunea Moscovei trei membri ai grupării teroriste Statul Islamic, care din anul 2014 racolau locuitorii a regiunii și orașului Moscova oameni pentru participarea la acțiunile militare din Siria, anunță serviciul de presă al FSB.

  “FSB, în cooperare cu Serviciul Federal pentru Monitorizare Financiară, MAI și Serviciul Federal al Gardei Naționale, a suprimat activitatea a trei membri ai organizației internaționale teroriste Statul Islamic, intezise pe teritoriul Rusiei”, se spune în comunicat.

  Potrivit informațiilor, din anul 2014 aceștia desfășurau activități de racolare a luptătorilor printre locuitoriii regiunii și orașului Moscova, organizau canale de transportare a recruților în Siria pentru participarea acțiuni militare în cadrul grupărilor teroriste, precum și oferea sprijin de altă natură teroriștilor.

  În timpul reținerii la domiciliul criminalilor au fost descoperite și confiscate bancnote rusești false, pașapoarte false, precum și mijloace de comunicare și stocare a informației, utilizate în activitatea ilegală, se menționează în comunicat.

  Anchetatorii au deschis un dosar penal pe baza unor infracțiuni de terorism.

  Tematic

  Explozie la sediul FSB din Arhanghelsk. O persoană a decedat
  Putin, sarcină importantă pentru FSB: Combaterea activă a corupției
  FSB a desecretizat dosarul fostului Conducător Suprem al Rusiei
  FSB a prevenit o serie de atentate teroriste în Kabardino-Balkaria
  FSB a reținut 80 de braconieri nord-coreeni
  Șeful FSB: SUA au ajutat Rusia în prevenirea unor atentate teroriste
  Tagurile:
  Terorism, Moscova, Statul Islamic, FSB

  Știrile Zilei