07:09 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Laser

  Rusia dezvoltă o nouă modalitate de transmitere a datelor prin atmosferă

  © Sputnik / Юрий Стрелец
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  41790

  Cercetătorii ruși au dezvoltat o nouă metodă de creare a elementelor optice pentru îmbunătățirea dispozitivelor bazate pe fascicul laser pentru transmiterea datelor în atmosferă și a dispozitivelor biomedicale. Rezultatele cercetării au fost publicate în Optics Express.

  BUCUREŞTI, 26 nov – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință de la Universitatea Samara au dezvoltat o nouă abordare în crearea de metasuprafeţe, în colaborare cu colegii de la Academia Rusă de Științe. Scopul este crearea de elemente optice pentru dispozitive capabile să controleze polarizarea și faza undelor electromagnetice, potrivit Sputnik France

  De asemenea, prin această abordare se urmăreşte crearea de câmpuri de lumină cu proprietăți ne-explorate până acum, inclusiv fascicule laser unice, după cum arată rezultatele cercetărilor științifice publicate în revista Optics Express

  Potrivit cercetătorilor, metasuprafeţele de ordin superior asigură un flux de energie invers semnificativ. Cu alte cuvinte, fasciculele laser formate prin elemente polarizante rezistă în interferențele care rezultă din transmiterea informațiilor în diverse medii turbulente, cum este atmosfera Pământului.

  „Prin utilizarea metasuprafeţelor dezvoltate, este posibilă crearea de fascicule laser speciale care vor fi mai rezistente la interferențele din atmosferă, de exemplu, în condiţii de vânt, ceață, ploaie. Astfel, datele pot fi transmise pe o distanță mai mare, cu mai puține pierderi”, a spus Sergey Degtyarev, coautor al studiului și cercetător la Institutul de Sisteme de procesare a imaginilor la Academia de Științe a Rusiei.

  În plus, potrivit experților, prin combinarea unui polarizator și a unui concentrator în același element, este posibilă crearea unui flux de energie inversă mai mare lângă axa optică. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea pensetei optice, în operaţiuni de tăiere și gravare cu laser în scopuri biologice și medicale.

  Tematic

  În sectorul 6, nici un părinte nu a cerut să îşi lase copilul în centru!
  Kievul vrea să lase fără subvenții familiile românești susținute de statul român
  Ion Țiriac: "Corupție e în toată lumea, să mă lase ambasadele"
  Tagurile:
  atmosferă, laser, Rusia


  Știrile Zilei