19:18 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu ministrul Energeticii, Alexander Novak și șeful Gazprom, Alexei Miller

  Putin a povestit despre discuția lui cu Zelenski

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  29340

  Putin a relatat despre subiectele abordate cu omolgul său ucrainean Zelenski în timpul discuției telefonice de luni.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că discuția de ieri cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a axat în special pe relațiile între cele două state în domeniul energetic.

  Putin a relatat despre această convorbire la întrevedere cu șeful Gazprom, Alexei Miller și ministrul Energeticii, Alexander Novak.

  “Probabil ați atras atenția că ieri a avut loc o discuție telefonică cu președintele Ucrainei, dedicată relațiilor noastre în domeniul energetic. Aș vrea să discut cu voi pe acest subiect”, a spus Putin.

  Actualele contracte între Rusia și Ucraina pentru tranzitul și livrarea gazului expiră până la sfârșitul acestui an. În cadrul ultimelor consultări trilaterale din octombrie, cu participearea Comisiei Europene, partea rusă și-a prezentat poziția cu privire la necesitatea identificarea unei soluții la pachet a problemei tranzitului – litigiile și livrările gazului în Ucraina, însă nu a fost înregistrată nicio evoluție în această direcție.

  Deocamdată nu se cunoaște data următoarei întrevederi trilaterale. Conform RIA Novosti, care face referință la surse din cadrul instituțiilor europene, Comisia Europeană intenționează să le organizeze la începutul lunii decembrie.

  Servicului de presă al Kremlinului anunțase că în cadrul discuției telefonice de luni, șefii statelor au discutat despre problema gazului, inclusiv continuarea tranzitului și reluarea livrărilor directe ale gazului rusesc în Ucraina.

  Tematic

  Putin se va întâlni cu marele business rusesc până la finele anului
  Putin a convocat ședința operativă a Consiliului de Securitate
  Peskov a negat afirmațiile că Kremlinul ar privi cu scepticism întâlnirea Putin-Trump
  Putin va vizita China în 2020
  Putin a povestit cum a probat diverse profesii în tinerețe
  Putin: Acumularea cunoștințelor contribuie la formarea viziunii asupra lumii
  Tagurile:
  gaz, Rusia, Ucraina, Vladimir Zelenski, Vladimir Putin


  Știrile Zilei