10:48 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (135)
  484120

  Blitzkriegul Statelor Unite împotriva guvernului Nicolas Maduro a eșuat, a declarat șeful Departamentului America Latină a MAE de la Moscova, Alexandr Șetinin.

  BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Blitzkriegul SUA împotriva guvernului Nicolas Maduro în Venezueal a eșuat, a declarat miercuri șeful departamentului America Latină a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Alexandr Șetinin.

  “A eșuat politica sugrumării prin sancțiuni, a eșuat blitzkriegul împotriva guvernului Maduro în Venezuela”, a declarat Șetinin în cadrul clubului de discuții Valdai.

  Pe 21 ianuarie în Venezuela au izbucnit proteste împotriva președintelui Nicolas Maduro, în scurt timp de la depunerea jurământului în calitate de președinte. Președintele Adunării Națională, controlată de opoziție, Juan Guaido, s-a autoproclamat ilegat președinte interimar al statului. Un șir de state, în frunte cu SUA, au făcut declarații de recunoaștere a lui Guaidp. La rândul său, Maduro a declarat că Guaido este o marionetă a SUA. Rusia, China, Turcia și alte state l-au susținut pe Maduro în calitate de președintele legitim.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (135)
  Tagurile:
  Venezuela, SUA, Ministerul Afacerilor Externe

  Știrile Zilei