17:44 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Lucrări agricole, recoltarea culturii de soia

  Occidentul recunoaște: embargoul a fost mană cerească pentru Rusia

  © Sputnik / Игорь Агеенко
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  816171

  Embargoul impus de Uniunea Europeană Rusiei începând cu anul 2014, a fost o adevărată mană cerească pentru sectorul agro-alimentar rusesc, recunoaște cea mai importanță agenție de știri occidentală, AFP.

  BRUXELLES, 27 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. După ce și-a făcut speranțe că prin embargou va aduce daune Rusiei, uite că Occidentul recunoaște că a ajutat economia rusească prin această măsură.

  Agenția citată arată că în ultimii cinci ani, guvernul rus și-a sporit eforturile pentru a dezvolta produse care să înlocuiască importurile.

  De exemplu, pentru sectorul agro-alimentar, embargoul a fost o adevărată mană cerească. Numeroase lăptării artizanale au fost înființate pentru a compensa lipsa produselor lactate. Același fenomen s-a constatat în privința fructelor și a legumelor, care au scăpat de concurența merelor poloneze sau a roșiilor olandeze.

  Potrivit asociației lăptarilor ruși, producția de brânză și produse din brânză a crescut cu o treime între 2013 și 2018, la 670.000 de tone pe an.

  De altfel, luna trecută, pentru prima dată, o brânză rusească a câștigat aurul la cea de a 32-a ediție a prestigiosului World Cheese Awards.

  Săptămâna trecută, președintele Vladimir Putin a spus că a fost „destul de îngrijorat” în momentul în care au fost impuse primele sancțiuni împotriva Moscovei, dar că acum este mulțumit de „rezultate foarte serioase și convingătoare”, arată AFP.

  „Toate aceste restricții au mers în favoarea economiei noastre”, a dat asigurări președintele Putin.

  Iar aceste rezultate sunt acum recunoscute chiar și de mass-media occidentală!

  Tematic

  Rusia a câștigat mai mult din agricultură, decât din vânzarea de arme
  De la arme la agricultură: Rusia devine o superputere a cerealelor
  Rusia a devenit un actor major pe piețele agricole globale
  Rusia înghesuie SUA, ca superputere agricolă
  Oameni de afaceri din Rusia, interesați de colaborări în agricultură cu moldovenii
  Tagurile:
  Sancțiuni, Uniunea Europeană, Occidentul, Rusia


  Știrile Zilei