07:15 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Президент РФ Владимир Путин на заседании Совета коллективной безопасности ОДКБ в узком составе

  Putin: Rusia tinde să extindă cercul de prieteni din țările OTSC

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  38221

  Rusia va depune eforturi pentru creșterea cercului de prieteni din țările Organizați Tratatului de Securitate Colectivă , a declarat Vladimir Putin la summit-ul organizației.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Михаил Климентьев
  BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Rusia va depune eforturi pentru creșterea cercului de prieteni din țările Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, a declarat Vladimir Putin la summit-ul organizației. Evenimentul se desfășoară la reședința Ala-Archa din Kârgâzstan.

  Pe agenda summit-ului sunt incluse chestiuni ce țin de consolidarea frontierei tadjiko-afgane, interacțiunea cu ONU privind punerea în aplicare a Strategiei globale de combatere a terorismului și coordonarea activităților de politică externă a statelor membre OTSC și altele.

  De asemenea, participanții vor discuta despre dezvoltarea potențialului militar al organizației, îmbunătățirea mecanismelor de combatere a provocărilor și amenințărilor, inclusiv în domeniul securității informațiilor, dar și despre marcarea celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victorii.

  Această sesiune este prezidată de președintele Kârgâzstanului Sooronbay Jeenbekov. Înafară de Putin, la ceastă reuniune participă prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, președintele Belarusului Alexander Lukashenko, președintele Kazahstan Kassym-Zhomart Tokayev și președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon.

  În perioada 2019-2020, președinția va fi deținută de Rusia.

  Tematic

  Rusia dezvoltă o nouă modalitate de transmitere a datelor prin atmosferă
  Occidentul recunoaște: embargoul a fost mană cerească pentru Rusia
  Lavrov, despre cererea WADA de a elimina Rusia din competițiile sportive internaționale
  Tagurile:
  Rusia, Vladimir Putin


  Știrile Zilei