07:19 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Podul peste Amur

  Rusia și China au terminat construcția primului pod rutier ce leagă cele două ţări - Video

  © Sputnik / Дмитрий Тупиков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  111780

  Construcția podului lung de un kilometru care traversează râul Amur a fost finalizată în Orientul Îndepărtat, podul legând Rusia de China. Podul va fi pus în funcțiune definitivă în 2020.

  BUCUREŞTI, 1 dec – Sputnik, Doina Crainic. Primul pod rutier care leagă Rusia de China, având o lungime de peste un kilometru, este finalizat, anunţă presa rusească, citată de Sputnik France.

  Podul va conecta orașul rus Blagoveshchensk cu cel chinez Heihe, cu scopul de a crește volumul traficului de marfă între cele două țări. Construcția podului a început în 2016.

  „Podul are o importanță strategică pentru noi. Aceasta este un proiect foarte serios pentru regiunea noastră”, a declarat Vassili Orlov, guvernatorul regiunii Amur, în cadrul unei ceremonii speciale marcând finalizarea proiectului.

  Ministerul rus pentru Orientul Îndepărtat și al Dezvoltarea regiunii Arctice a anunțat vineri că podul va fi deschis circulației în primăvara anului 2020, iar până atunci va fi folosit doar pentru camioane de marfă.

  Construirea podului, plănuită de aproape treizeci de ani, dar amânată constant, a necesitat construcția de noi drumuri de peste 20 km și a fost realizată de o companie ruso-chineză.

  Printre altele, proiectul are scopul să determine creşterea la două milioane a fluxului de turiști din China.

  În 2020, se aşteaptă deschiderea unei telecabine transfrontaliere între Heihe și Blagoveshchensk, proiectată de firma olandeză de arhitectură UNStudio.

  Tematic

  Podul feroviar transfrontalier care leagă China și Rusia, aproape de finalizare - VIDEO
  Tagurile:
  pod, China, Rusia


  Știrile Zilei