18:49 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Kremlinul

  Kremlinul: NATO promovează o politică de descurajare și expansiune față de Rusia

  © Sputnik / Alexandr Vilf
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  11040

  NATO promovează, în raport cu Rusia, o politică de descurajare și expansiune. Moscova nu intenționează să se aventureze într-o cursă a înarmărilor care ar fi nocivă pentru economia rusească.

  BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. NATO promovează o politică de descurajare și expansiune în raport cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

  “Pe de o parte, desigur, acest lucru confirmă îngrijorările noastre în legătură cu activitatea Alianței. În pofida unor declarații pragmatice despre necesitatea normalizării relațiilor cu Rusia, despre necesitatea de a trata la rece problema amenințărilor în adresa NATO, de unde emană acestea, noi observăm, desigur, că NATO se ocupă cu activitatea de descurajare sau expansiune în raport cu țara noastră. Acest lucru provoacă îngrijorări. Astfel de declarații și decizii cu privire la majorarea bugetului le confirmă odată în plus”, a spus Peskov jurnaliștilor, fiind solicitat să comenteze decizia NATO de majorare a cheltuielilor pentru apărare.

  Moscova este îngrijorată de planurile NATO privind majorarea cheltuielilor în sfera militară, însă Rusia nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor care ar afecta economia țării, a mai declarat reprezentantul administrației prezidențiale ruse.

  “Putin a declarat în mai multe rânduri că Rusia nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmărilor și cursa cheltuielilor, nocive pentru economie. Putin a subliniat în mai multe rânduri că în cazul dat vom acționa pe o altă cale, în securitatea noastră paritatea în domeniul stabilității strategice este garantată de o perspectivă pe câțiva ani și Rusia continuă să meargă pe această cale”, a menționat Peskov.

  Tematic

  SUA își pierd aliații în ajunul summitului NATO la Londra
  Război comercial SUA-Franța: după disputa pe NATO, conflict pe giganții internetului
  Iohannis la Summit-ul NATO: președintele României, aliatul lui Trump
  NATO cu poalele în cap: Trump îi atacă pe Macron și pe Merkel chiar de la Summit
  Un jubileu cu un NATO în moarte cerebrală. Ce are de câștigat Rusia
  Putin: Extinderea NATO amenință securitatea Rusiei
  Direcții divergente la Summit-ul NATO: cum s-au poziționat Trump și Macron
  Tagurile:
  NATO, Dmitryi Peskov, Rusia


  Știrile Zilei