07:12 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14071

  Politica UE în raport cu Rusia este una mioapă însă mai devreme sau mai târziu se va ajunge la o reconciliere, consideră prim-ministrul rus, Dmitryi Medvedev.

  BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Politica statelor europene în raport cu Rusia este una mioapă, însă mai devreme sau mai târziu se va ajunge la o reconciliere, a declarat premierul rus, Dmitryi Medvedev, în cadrul unui interviu cu jurnaliștii.

  “Cu Uniunea Europeană, cât și cu SUA, nu avem o perioadă din cele mai bune. M-am întâlnit recent cu unii colegi din Uniunea Europeană, le-am spus: „Băieți, priviți ce faceți, ați introdus sancțiuni, suferiți de pe urma lor, ați pierdut peste 100 de miliarde de euro, iar unii chiar 200. Și noi am pierdut, iar voi nici nu vreți să vă întâlniți” Cui îi este mai bine? Ați spus că nu veți mai prieteni cu noi și nu veți comunica, dar asta e la nivel de Comisie Europeană, iar la nivel bilateral se poate”, a spus Medvedev.

  “E o istorie destul de stranie, îndeosebi luând în considerare că în UE deciziile sunt luate în multe cazuri de Bruxelles, sunt niște decizii colegiale, concepute pentru toate statele UE, iată de ce este o politică mioapă, însă sunt convins că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la reconciliere”, a adăugat el.

  Tematic

  Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA
  Putin: Rusia este interesată de reluarea relaţiilor depline cu UE
  UE îndeamnă SUA și Rusia să evite o nouă cursă a înarmărilor
  Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019
  Dodon le-a solicitat SUA, UE și Rusiei să-și mențină consensul în privința Moldovei
  Grecia pledează pentru îmbunătățirea relațiilor dintre UE și Rusia
  Reuniune trilaterală Rusia, Ucraina, UE la Bruxelles în problema tranzitului gazului
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Rusia, Dmitryi Medvedev


  Știrile Zilei