03:04 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  212 0 0

  Mediul de afaceri din Germania speră că UE va anula cât mai rapid sancțiunile împotriva Rusiei după întrevederea în formatul normand la Paris.

  BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik. Reprezentanții mediului de afaceri din Germania i-au urat succese președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la întrevederea în formatul normand, care va avea loc pe 9 decembrie la Paris și și-au exprimat speranța că progresul în rezolvarea conflictului din Ucraina va putea deveni o cheie pentru anularea sancțiunilor.

  "Peste trei zile va avea loc întrevederea în formatul normand, vă dorim, stimate domn președinte, ca totul să decurgă bine și, în sfârșit, să fie continuat drumul spre instaurarea păcii în Ucraina", a declarat vicepreședintele consiliului de administrație a Comitetului Est al Economiei Germane, președintele consiliului de observatori ai companiei CLAAS KGaA mbH, Cathrina Claas-Mühlhäuser, la întrevederea lui Putin cu reprezentanții mediului de afaceri german

  Ea a menționat că mediul de afaceri german are mari speranțe în aceste negocieri.

  Potrivit Claas-Mühlhäuser, evoluțiile în rezolvarea conflictului din Ucraina vor putea deveni o cheie pentru anularea sancțiunilor.

  "Întotdeauna ne-am menținut poziția potrivit cărora UE nu trebuie să aștepte realizarea deplină a acordurilor de la Minsk pentru anularea sancțiunilor, trebuie să le anulăm etapizat... Sperăm că după întrevederile de la Paris ar putea începe procesul de anulare a sancțiunilor pentru miliardele, care se pierd în urma acestor măsuri, pot fi investite în restabilirea economiei și sporirea competitivități continentului nostru", a adăugat ea.

  De asemenea, ea a menționat că în cazul în care state continentului european nu vor depăși divergențele politice, există riscul rămânerii în urmă față de SUA și China.

  "Dacă se va reuși depășirea tensiunilor politice, noi, desigur, nu vom reuși să punem în valoare potențialul imens al cooperării pe continent și vor rămâne în urmă față de SUA și China. Din păcate, într-adevăr, am pierdut prea mult timp", a spus reprezentantul cercurilor de afaceri.

  Claas-Mühlhäuser a menționat că antreprenorii germani vor să-și aducă aportul la realizarea acordurilor de la Minsk.

  “Ne-am dori ca din partea businessului să aducem un aport la realizarea acordurilor de la Minsk, iată de ce am lansat inițiativa Pactului european pentru stabilitate și creștere pentru Ucraina, de crearea a unor noi perspective de dezvoltare pentru oamenii aflați într-o criză, într-o regiune de conflict”, a spus ea, solicitând un sprijin pentru această propunere.

  Tematic

  Congresului SUA a publicat Proiectul legii cu privire la noile sancțiuni împotriva Rusiei
  Trump a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Rusiei
  Marine Le Pen: sancțiunile împotriva Rusiei au avut „consecințe catastrofale”
  Canada a introdus sancțiuni împotriva Rusiei din cauza Ucrainei
  Cât au pierdut Vestul și Rusia de pe urma sancțiunilor antirusești–Putin a anunțat cifrele
  Premierul francez: Sancțiunile împotriva Rusiei pot fi anulate în orice clipă
  SUA introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Skripal
  Tagurile:
  Sancțiuni, Germania, Rusia, Vladimir Putin


  Știrile Zilei