09:17 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  38750

  Rusia și-a consolidat capacitățile triadei nucleare, a anunțat ministrul rus al Apărării, Seghei Șoigu.

  BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Dotarea parcului aviatic cu aparate de zbor cu rază lungă de acțiune și construcția noilor avioane a consolidat semnificativ componenta aeriană a triadei nucleare ale Rusiei, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

  “Anul curent, societatea pe acțiuni Tupolev a construit un volum semnificativ de lucru de modernizare a avioanelor Tu-95MS prin înlocuirea echipamentului radioelectronic și de navigare uzat moral”, a spus ministrul în cadrul unei teleconferinței, fără a specifica detalii.

  În acest fel, în componența aviației cu rază lungă de acțiune “există un număr planificat de bombardiere strategice în funcție”, a explicat el.

  De asemenea, Șoigu a dispus sporirea numărului navelor militare dotate cu rachetele Kalibr și Țirkon.

  În afară de aceasta, potrivit lui, este necesară “extinderea nomenclatorului aparatelor de zbor fără pilot, robotizarea sistemelor și armelor bazate pe noi principii fizice”.

  Triada nucleară reprezintă forțele armate dotate cu arme nucleare, care includ aviația strategică, rachetele intercontinentale și submarine nucleare.

  Avioanele cu rază lungă de acțiune sunt supuse în prezent unei modernizări profunde. În special, stației de zboruri experimentale i-a fost transmis un Tu-22M3M modernizat, precum și construcția primului Tu-160M modernizat.

  Aceste avioane vor permite sporirea potențialului al forțelor aero-spațiale până la apariția unui sistem de perspectivă a aviației de rază lungă de acțiune, asupra căruia se lucrează în oficiul de proiectări Tupolev în cooperare cu alte întreprinderi din domeniul aeronautic.

  Tematic

  Exerciții militare rusești în Marea Neagră cu rachete și artilerie
  Răspuns în forță pentru NATO: Rusia a finalizat înarmarea cu rachetele „Iskander-M”
  Parisul a respins moratoriul asupra amplasării rachetelor în Europa
  De temut: Rusia a testat pentru prima dată racheta hipersonică „Kinjal”
  Tagurile:
  Serghei Șoigu, arme nucleare


  Știrile Zilei