15:51 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30640

  Moscova consideră că exercițiile militare ale NATO Defender Europe, care urmează să se desfășoare în Europa de Est, nu vor contribui la consolidarea securității în Europa, ci doar vor crea noi linii de separare.

  BUCUREȘTI, 12 dec – Sputnik. Rusia nu salută exercițiile militare ale NATO Defender Europe, care urmează să se desfășoare în Europa de Est în 2020, acestea nu au niciun aport la consolidarea securității, ci doar creează linii de separare, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko.

  “Nu salutăm aceste exerciții, aceste exerciții reprezintă o calchiere a războiului rece, sensul acestor exerciții nu ne este cu totul clar. Elementul principal va fi aducerea de întăriri americane pe continentul european pentru a opune rezistență unui inamic comparabil. Acest lucru nu are nicio tangență cu situația reală din domeniul securității din Europa”, a spus Grușko jurnaliștilor.

  El a menționat că această irosire a resurselor reprezintă crearea unor noi linii de divizare și o înrăutățire a situației în sfera securității militare.

  Tematic

  Iohannis ignoră dezvoltarea producției militare, dar e posibil să dăm mai mulți bani NATO!
  Delirul NATO atinge cote uluitoare – declarații șocante, dar și o replică fermă
  Reacție pentru NATO: Rusia formează un nou regiment aeropurtat în Crimeea
  Franța insistă pentru ”suveranitatea europeană” și regândirea NATO
  Tagurile:
  Europa de Est, Exerciții militare, NATO, Rusia


  Știrile Zilei