15:21 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8010

  Directorul general al postului de radio ”Govorit Moskva”, Vladimir Mamontov, a comentat acțiunile autorităților estoniene în cazul persecuției jurnaliștilor Sputnik Estonia.

  CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik, Lev Rîjkov. „Mulți estonieni percep Sputnik ca pe o priză de aer într-o atmosferă informațională destul de prăfuită”, a declarat Mamontov.

  Conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin 2019
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Se pare că poziția Sputnik, bunul-simț, informațiile veridice reprezintă o amenințare serioasă pentru regimul ”democrației europene”.

  Mamontov a subliniat că mass-media rusească are ocazional probleme în statele europene. Însă, Estonia le-a întrecut pe toată la capitolul persecuție și urmărire a publicațiilor care nu au atitudini proguvernamentale.

  ”Conducerea țării tinerei ”democrații europene” a preluat rolul de câine de pază”, a declarat Vladimir Mamontov.

  Acești ”cățălandri” vor lătra mult mai tare decât câinii mari și la primul apel vor vorbi despre ”pericolul rusesc” sau ”amenințarea roșie”. Și, după cum vedem, ei nu se rușinează de nimic”.

  Jurnalistul consideră declarația scandaloasă a ministrului afacerilor interne din Estonia, Mart Helme, către noul premier finlandez, Sanna Marin, face parte din aceeași serie ca și presiunile asupra Sputnik.

  Redactorul șef al Rossiya Segodnya și a postului de televiziune RT, Maria Simonyan, s-a adresat președintelui Estoniei, cerându-i să nu admită persecutarea jurnaliștilor Sputnik Estonia.

  Tematic

  Soloviov, despre cazul Sputnik Estonia: Nu s-ar întâmpla într-un stat democratic
  Blagodîrenko, despre "specificul național” în activitatea Sputnik în Estonia
  Sputnik Estonia acuză autoritățile estoniene de presiuni
  Jurnaliștii Sputnik Estonia, amenințați cu dosare penale
  România și Estonia ar putea rămâne fără comisari europeni
  Tagurile:
  Autorități, Sputnik, Jurnalist


  Știrile Zilei