16:05 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Presiunile asupra Sputnik Estonia (22)
  5731

  Deputații ruși vor pune în discuție la APCE și OSCE problema persecuției jurnaliștilor Sputnik în Estonia.

  MOSCOVA, 20 dec – Sputnik, Maria Naumenko. Președintele comisiei Dumei de Stat a Rusiei pentru afacerile internaționale, Leonid Sluțki, a dat asigurări că parlamentarii ruși vor aborda problema presiunilor asupra Sputnik în structurile internaționale, în special, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE).

  “Atrăgând atenția acestor organizații internaționale, ale căror membru cu drepturi depline este și Estonia, asupra faptului că astfel de lucruri sunt inadmisibile, nu au niciun temei juridic, nici ceva obiectiv”, a declarat Sluțki, fiind solicitat de Sputnik Estonia.

  În opinia lui, la reglementarea acestei situații vor ajuta contactele la nivel de șefi de stat.

  “Vom spera că în cadrul contactelor între conducătorii statelor noastre se va reuși reglementarea situației, mai avem timp, iată de ce eu mizez mai mult pe asta, decât pe implicarea organizațiilor internaționale. Totuși, asupra inadmisibilității unor astfel de abordări vom aborda în cadrul structurilor internaționale, a adăugat el.

  “Puteți avea încredere în comisia pentru afacerile internaționale. Vă vom susține în limita posibilităților de care dispunem. Sper că această problemă va fi rezolvată”, a mai declarat deputatul.

  Anterior, autoritățile din Estonia i-au amenințat pe angajații biroului Spuntik Estonia cu intentarea unor dosare penale în cazul în care nu vor demisiona până pe 1 ianuarie 2020. Oficialii estonieni au motivat această acțiune prin necesitatea respectării sancțiunilor care au fost introduse în 2014 împotriva directorului general al Agenției Internaționale de Presă “Rossiya Segodnya” (grupul media căruia aparține și Sputnik), Dmitri Kisiliov. În același timp, Agenția nu este inclusă în nicio listă a sancțiunilor, niciun stat al UE nu a luat măsuri împotriva angajaților ei.

  Redactorul șef al „Rossiya Segodnya”, RT și Sputnik, Margarita Simonyan, s-a adresat public președintelui estonian, Kersti Kaljulaid, cerându-i să nu admită arestarea jurnaliștilor.

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că situația este una revoltătoare, menționând că autoritățile Estoniei “în persecuțiile împotriva agenției ruse au adoptat niște metode totalitare precum intimidarea angajaților și partenerilor prin măsuri represive”. Președintele Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia va face totul pentru a-i susține pe jurnaliști.

  Тема:
  Presiunile asupra Sputnik Estonia (22)

  Tematic

  Radio Sputnik este nu doar ascultat, dar și privit: Master class la Chișinău
  Zilele noutăților de Revelion, prezentate de Sputnik în ”GUM”
  Jurnaliștii Sputnik Estonia, amenințați cu dosare penale
  Simonyan s-a adresat președintelui Estoniei pe tema persecuțiilor jurnaliștilor Sputnik
  Soloviov, despre cazul Sputnik Estonia: Nu s-ar întâmpla într-un stat democratic
  Putin a comentat situația din jurul Sputnik Estonia
  MAE de la Moscova a reacționat la cazul Sputnik Estonia
  Jurnalist rus despre Sputnik: Autoritățile estoniene, pe post de câini de pază
  Democrații din SUA avertizează: nu citiți Sputnik!
  În exclusivitate pentru Sputnik Moldova: Interviu cu fotbalistul Igor Armaș
  Tagurile:
  Sputnik, Leonid Sluțki


  Știrile Zilei