19:37 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21970

  Formatul G8 este unul nereprezentativ, iar îndemnurile de readucere a Rusiei în această organizație sunt legate de dorința de a îndepărta Moscova de Beijing.

  BUCUREȘTI, 22 dec – Sputnik. Subiectul revenirii Rusiei în G8 este exploatat pentru a îndepărta Rusia de China, însă Moscova la această etapă consideră că acest format nu este reprezentativ, a declarat astăzi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  “În ceea ce privește SUA și tentativelor de a specula cu Rusia și China, e o poveste veche. Cândva Zbigniew Brzeziński, Henry Kissinger au abordat acest subiet. Desigur, urmărim cum acest subiect este analizat în Occident. Apropo, problema a fost atinsă și în timpul discuțiilor mele la Washington. Din motive de înțeles, nu voi dezvălui în ce mod. Când au fost făcute îndemnuri de a readuce Rusia în G7 și de reluare a formatului G8, majoritatea analiștilor au asociat acest lucru cu dorința de a îndepărta Rusia de China. E un format nereprezentativ. Nu poate decide nimic în interiorul lui”, a spus Lavrov în cadrul emisiunii Bolshaya Igra (Marele Joc) de la post public de televiziune al Rusiei.

  Tematic

  Lavrov: UE nu este gata să discute cu Rusia de la egal la egal
  Triunghiul Rusia-China-SUA: Lavrov îl vede altfel decât Kissinger
  Lavrov l-a lăudat pe Trump pentru modul în care poartă negocieri
  Tagurile:
  China, G8, G7, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei