17:41 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  1437164

  Peste 30 de nave de război și 40 de aeronave s-au reunit pentru un exercițiu comun major al flotelor din Marea Neagră și Nordul Rusiei, oferind șansa de a vedea unele dintre cele mai noi și cotate arme ale țării.

  BUCUREȘTI, 10 ian - Sputnik. Rachetele de croazieră Kalibr au fost lansate de pe două tipuri de platforme în timpul exercițiilor din Marea Neagră. Echipajele fregatei Amiral Grigorovici și nava cu rachete mici Orekhovo-Zuevo au efectuat lansări de suprafață, în timp ce submarinul Kolpino a lansat un Kalibr de sub apă. Aceste rachete au fost deja folosite în lupta efectivă, dovedindu-și eficiența în timpul operațiunii antiteroriste rusești din Siria.

  Un duo de avioane de vânătoare MiG-31K au testat din aer rachetele hipersonice Kinzhal într-una din zonele de pe litoral. Acesta este unul dintre mai multele sisteme hipersonice pregătite pentru armata țării, împreună cu planorul Avangard, care este montat pe ICBM-uri bazate pe siloz și racheta Zircon (Tsirkon), dezvoltată pentru armată. Se spune că aceste tipuri de arme pot depăși orice apărare aeriană existentă călătorind de câteva ori mai repede decât viteza sunetului și manevrând constant.

  Navele Flotei Mării Negre Ivanovets și Naberezhnye Chelny au tras, de asemenea, rachetele anti-nave P-270 Moskit, în timp ce sistemele de rachete de coastă Utyos au distrus țintele navale, care imitau vasele inamice.

  Partea aeriană a exercițiilor a inclus avioane de luptă polivalente Su-30SM, bombardiere Su-24M și bombardiere strategice Tu-95. Vladimir Putin a urmărit exercițiile militare de la bordul navei de rachete de croazieră Mareșal Ustinov din Flota de Nord.

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Южный федеральный округ

  Comandantul șef al Marinei Ruse, Nikolay Yevmenov, i-a raportat președintelui că exercițiile și-au atins toate țintele. "Hardware-ul și-a dovedit fiabilitatea, cu noi forme de utilizare încercate. De asemenea, personalul și-a demonstrat profesionalismul său."

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Южный федеральный округ

  Putin a spus că noua tehnică militară din Marina Rusă urmează să ajungă la 70 la sută din dotări și că ar trebui păstrată la acest nivel, astfel încât „țara noastră să-și poată menține și consolida poziția ca una dintre puterile maritime principale”.

  Tagurile:
  rachete de croazieră, Kinjal, rachetă Kalibr, Vladimir Putin, Marea Neagră, exerciții, Rusia


  Știrile Zilei