05:40 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  74240

  Demisia Guvernului Medvedev nu este un gest spontan, cel mai probabil deja există candidați pentru noua componență a guvernului, consideră politologul rus Alexei Zudin.

  BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Noua componență a guvernului Rusiei va fi selectată cu scopul realizării proiectelor naționale, o astfel de decizie a puterii nu poate fi spontană, iată de ce, cel mai probabil, deja există noi candidați, consideră politologul rus Alexei Zudin.

  Mai devreme, prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin, că executivul demisionează in corpore. Putin a declarat că intenționează să instituie funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Medvedev urmând să fie numit în această funcție.

  “Mi se pare că acest moment a fost gândit foarte bine, nu este o improvizație. S-ar părea că va fi necesar mult timp pentru identificarea noilor candidați, însă dacă nu a fost o decizie spontană, și nu e deloc o improvizație, înseamnă că deja există niște candidați”, a declarat Zudin agenției RIA Novosti.

  “Trebuie să luăm în considerație că o perioadă îndelungată guvernul lui Medvedev, în ultima lui componență, a fost supus unor critici dure. Se afirma că executivul nu este capabil să realizeze proiectele naționale. Demisia și reînnoirea guvernului reprezintă un răspuns la necesitatea de a ajusta puterea executivă la cererea de realizare a proiectelor naționale. Există toate motivele să ne așteptăm că aceste proiecte naționale vor fi realizate mult mai eficient de noua echipă”, a adăugat expertul.

  Totuși, potrivit Zudin, pe lângă demisia guvernului, una din cele mai importante declarații ar putea fi înființarea funcției de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care a fost propusă premierului demisionar. Zudin consideră că demisia presupune o resetare a puterii executive, care va fi ajustată la obiectivele propuse în mesajul adresat de Putin Adunării Federale.

  Tematic

  Medvedev: nu urmăream înfrângerea Georgiei în 2008
  Medvedev: Rusia va lupta pentru o poziţie dominantă în sistemul economic global
  Dmitri Medvedev a invitat-o pe Maia Sandu la Moscova: ce a răspuns premierul moldovean
  Șeful guvernului rus, Dmitryi Medvedev, va vizita Belgradul
  Guvernul Rusiei a demisionat după mesajul lui Putin Adunării Federale
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Guvernul, Demisie, Dmitri Medvedev


  Știrile Zilei