13:47 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  9520

  Criza din Siria se află într-o etapă avansată a reglementării, a declarat Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, dedicată evaluării activității diplomatice din anul 2019.

  BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Criza siriană se află într-o stare avansată a reglementarii, a declarat vineri ministrul rus interimar al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  “Criza siriană se află într-o etapă avansată a reglementării. Practic, există un progres în toate direcțiile – și în cea militaro-politică, și în cea diplomatică, și în cea umanitară”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă dedicată evaluării activității diplomației ruse în anul 2019.

  Potrivit lui, există o tărăgănare în direcția restabilirii economice, pentru că partenerii occidentali ai unor state din regiune înaintează niște precondiții, care se schimbă în funcție de ceea ce se întâmplă. În opinia diplomatului, acest lucru nu contribuie la obținerea unor rezultate.

  Conflictul militar din Siria a izbucnit în 2011. La sfârșitul anului 2017 s-a anunțat o victorie asupra grupării teroriste Statul islamic în Siria și Irak. În unele zone ale țărilor continuă operațiuni de eliminare a radicalilor. În prezent, în centrul atenției se află reglementarea politică a crizei, restabilirea Siriei, precum și readucerea refugiaților.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Militarii ruși au ocupat fostul aerodrom american din Siria
  Trei militari ruși, răniți într-o explozie în Siria
  Războiul din Libia și pacea din Siria în topul agendei ministrului Lavrov la Roma
  Militarii SUA au revenit în șase baze din Siria
  Erdogan anunță că Turcia nu mai poate primi un nou val de migranți din Siria
  Putin și Erdogan au discutat la telefon despre Siria și Libia
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Rusia, Serghei Lavrov, Siria


  Știrile Zilei