16:49 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  32550

  Ministerul a publicat pe site-ul său un șir de documente desecretizate cu privire la eliberarea Varșoviei de hitleriști.

  CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a publicat pe site-ul său oficial, la compartimentul cu denumirea ”Varșovia în flăcări”, informații cu privire la revolta din Varșovia, care a durat din 1 august până pe 2 octombrie 1944 și a fost înăbușită de trupele germane hitleriste.

  Astfel, au fost publicate fotografii din albumul foto al direcției operative a Frontului I belarus și materiale cu privire la distincțiile de luptă. De asemenea, este prezentată informația cu privire la ajutorul economic acordat Poloniei de către Uniunea Sovietică, din august 1944 până în mai 1945. De asemenea, din documentele desecretizate se poate afla că cel puțin 500 de englezi și americani au fost uciși în timpul celui de al Doilea Război Mondial în lagărul morții Treblinka din Polonia.

  Documentele confirmă încercările comandamentului Armatei Roșii de a-i susține pe răsculați prin livrarea de armament, combustibil și alimente, dar și cu date obținute de cercetași și lovituri ale artileriei.

  De menționat că noul compartiment istoric se bazează pe documente unicat din fondurile Arhivei Centrale a departamentului militar.

  Tematic

  O nouă premieră video de la Ministerul rus al Apărării: Obuzul ”Krasnopol”
  Ministerul rus al Apărării: SUA dispuneau de așa-zisul ”Noviciok” încă acum 2 decenii
  Ministerul rus al Apărării anunță modificarea planului de dezvoltare a armatei
  Avioane de luptă israeliene au ţintit baza aeriană din Siria - Ministerul rus al Apărării
  Ministerul rus al Apărării a publicat un video cu urmările atacului din Alep
  Tagurile:
  Documente, Ministerul rus al Apărării


  Știrile Zilei