07:48 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (121)
  35960

  Ultima decizie semnată de Dmitri Medvedev în calitatea lui de prim-ministru este legată de construcția unui spărgător de gheață nuclear.

  BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Între 2020 și 2027, guvernul va aloca 127 miliarde de ruble pentru construcția unui spărgător de gheață nuclear din cadrul proiectului 10510 “Lider”.

  Decizia respectivă din 15 ianuarie, semnată de Dmitri Medvedev în ajunul demisiei din funcția de prim-ministru, a fost publicat pe portalul oficial al actelor juridice al Rusiei.

  Miercuri, Medvedev l-a anunțat pe Vladimir Putin că executivul demisionează în corpore. Președintele i-a propus lui Medvedev să ocupe funcția de vicepreșediinte al Consiliului de Securitate, în cadrul căruia se va ocupa de securitate și de capacitatea de apărare a armatei.

  Potrivit documentului publicat, spărgătorul de gheață cu o capacitate de 120 MWt va fi construit la comanda corporației de stat Rosatom. În calitate de executant figurează Întreprinderea Federală Unitară “Atomflot.

  În decizie se menționează că spărgătorul de gheață din cadul proiectului 10510 “Lider” urmează să fie dat în exploatare în 2027.

  Spărgătorii de gheață nucleare 10510 „Lider”, concepute ca cele mai puternice nave nucleare de acest fel, vor fi construite la uzina Zvezda, creată de consorțiul condus de „Rosneft”, în baza uzinei din Orientul Îndepărtat cu același nume.

  Se planifică construcția a trei spărgători de gheață „Lider”. Acestea urmează să asigure navigația pe parcursului întregului an prin Calea Maritimă de Nord.

  Тема:
  Industria militară rusă (121)

  Tematic

  Dmitri Medvedev a invitat-o pe Maia Sandu la Moscova: ce a răspuns premierul moldovean
  Șeful guvernului rus, Dmitryi Medvedev, va vizita Belgradul
  Expert rus, despre motivele demisiei guvernului Medvedev: Nu e o improvizație
  Reacția președintelui Igor Dodon privind demisia Guvernului rus condus de Dmitri Medvedev
  Tagurile:
  Dmitri Medvedev, Rusia, Arctica


  Știrile Zilei