09:00 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Reforma constituțională în Rusia (14)
  18750

  Vladimir Putin consideră că o trecere a Rusiei la modelul parlamentar este posibilă teoretic, însă nu consideră că acesta este potrivit pentru țară.

  BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Modelul republicii parlamentare este foarte răspândit în lume, teoretic acest lucru este posibil și în Rusia, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, și a menționat că personal consideră că acest model nu este unul potrivit.

  Guvernul Rusiei
  © Sputnik / Сергей Субботин

  “Republica parlamentară e un model răspândit în mai multe state, în special, în cele europene este utilizat eficient, chiar dacă și acolo există republici prezidențiale”, a spus Putin la întrevederea cu reprezentanții societății civile din regiunea Lipețk, fiind întrebat despre o posibilă adoptare în Rusia a modelului parlamentar.

  Drept exemplu el a oferit Germania, care este o republică parlamentară și Franța, care este o republică prezidențială. În ceea ce privește practica mondială, aici există diverse exemple: în India a fost adoptat modelul parlamentar, în timp ce în SUA – modelul prezidențial, a specificat președintele.

  “E posibilă implementarea acestui model la noi? Teoretic, e posibil. E oportun sau nu? Fiecare are părerea lui în această privință. Eu consider că nu e potrivit”, a declarat Putin.

  În opinia șefului statului, țara are nevoie de o instituție prezidențiale puternică în condițiile în care Rusia are o suprafață mare și o mare diversitate etnică și confesională.

  “Eu cred că pentru Rusia, care are un teritoriu mare, mai multe confesiuni, un număr mare de națiuni, popoare, grupuri etnice, care locuiesc pe teritoriul țării, care nici nu pot fi numărate – unii spun de de 160, alții – 190, totuși e nevoie de o autoritate prezidențială puternică”, a subliniat liderul rus.
  Тема:
  Reforma constituțională în Rusia (14)

  Tematic

  Putin va participa la conferința de la Berlin dedicată Libiei
  Haftar i-a expediat lui Putin o scrisoare: ce îi comunică liderului rus
  Putin a propus înlocuirea procurorul general Iuri Ceaika
  Putin a depus în Duma de Stat proiectul de modificare a Constituției
  Unde este Putin? Macron și Merkel, confuzi de întârzierea președintelui rus
  Câți ruși au urmărit mesajul lui Putin către Adunarea Federală
  Putin și Iohannis, la același eveniment de importanță mondială
  Putin s-a întâlnit cu noul guvern al Rusiei
  Tagurile:
  Constituția, reforma, Rusia, Vladimir Putin


  Știrile Zilei