08:43 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21560

  Respectul față de generația în vârstă reprezintă unul din indicatorii a maturității unei societăți, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu societatea civilă.

  BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Atitudinea față de generația mai în vârstă reprezintă un indicator important al maturității unei societăți, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Vladimir Putin în vizita în Districtul Federal Central
  © Sputnik / Сергей Мамонтов

  “Dacă ar fi să privim țara, statul, ca o mare familie, atunci e adevărat că, desigur, există un indicator semnificativ al maturității unei societății – respectul față de generația mai în vârstă”, a declarat Putin la o întrevedere cu reprezentanții societății civile, fiind întrebat despre problema creării unui sistem complex de susținere și ajutorare a invalizilor în vârstă care au nevoie de îngrijire.

  Șeful statului a amintit fabula lui Lev Tolstoi în care unui bătrân i s-a interzis să stea la masă, fiind trimis să se hrănească în curte. Apoi, părinții, văzând că odrasla lor meșterește ceva, l-au întrebat ce e asta. Copilul a răspuns: “Vă pregătesc o covată pentru voi, când veți fi bătrâni”.

  “După asta bătrânul a fost așezat la masă, din câte ținem minte”, a menționat Putin.

  Tematic

  Câți ruși au urmărit mesajul lui Putin către Adunarea Federală
  Putin și Iohannis, la același eveniment de importanță mondială
  Putin s-a întâlnit cu noul guvern al Rusiei
  Putin: Modelul republicii parlamentare nu este unul potrivit
  Tagurile:
  Vladimir Putin


  Știrile Zilei