00:23 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  28020

  Autoritățile ruse, responsabile de sănătatea publică, au dispus luarea unor măsuri pentru a preveni pătrunderea și extinderea coronavirus în Rusia.

  BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației (Rospotrebnadzor) a dispus pregătirea medicilor în Rusia de tratarea coronavirus, instituirea în spitale a unui regim strict antiepidemic. Ordinul respectiv al principalului medic sanitar al statului, Anna Popova, a fost publicat pe portalul oficial al actelor juridice.

  “A elabora și propune spre examinare organelor puterii executive a subiecților Federației Ruse un proiect al planului de măsuri sanitaro-epidemiologice (profilatice) de prevenire a pătrunderii și răspândirii a noii infecții coronavirus și propuneri de finanțare a măsurilor propuse în proiect al planului menționat, prevăzând pregătirea lucrătorilor medicali în problemele clinice, de diagnoză, tratarea noii infecții coronavirale; instituirea în instituțiile medicale (la necesitate) într-un regim antiepidemiologic”, se spune în document.

  Pe 31 decembrie 2019, autoritățile Chinei au informat Organizația Mondială a Sănătății despre apariția unui focar al unei pneumonii necunoscute în orașul Wuhan, aflat în zona centrală a țării. Specialiștii au stabilit că cauza bolii este coronavirusul 2019-nCoV. În afara părții continentale a Chinei au fost înregistrate cazuri de infecție în Hong Kong, Macau, Taiwan, Nepal, Franța, Australia și Malaezia. Numărul total al persoanelor îmbolnăvite pe teritoriul Chinei continentale a ajuns la 2835, dintre care 81 au decedat.

  Tematic

  România ia măsuri împotriva virusului descoperit în China: alertă mondială!
  Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum
  VIDEO şocant: oameni cad din picioare pe străzile din China – 26 mil. oameni, în carantină
  Alertă! Virusul din China a ajuns în Europa - trei cazuri confirmate în Franţa
  Virusul din China: Numărul deceselor a crescut la 56, circa 2 mii de persoane infectate
  Gripă 2020: Gabriela Firea, anunțul momentului
  Gripă în școli: anunțul ministrului Sănătății, Victor Costache
  Tagurile:
  epidemie, Rusia


  Știrile Zilei