14:09 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  81 0 0

  Directorul executiv al Agenției de Presă și Radio "Rusia Astăzi", Kiril Vîșinski, și șeful portalului Sputnik Estonia, Elena Cerîșeva, vor participa la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care se va desfășura la Strasbourg.

  CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. La sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se va povesti despre presiunile făcute de autoritățile din Estonia asupra jurnaliștilor Sputnik din această țară, a anunțat șeful reprezentanței agenției în Tallinn, Elena Cerîșeva.

  Conferința de presă a lui Serghei Lavrov
  © Sputnik / Александр Вильф
  "Eu am să fac tot ce este posibil și imposibil ca întreaga lume, toate organizațiile europene, internaționale de apărare a drepturilor omului și alte structuri cu pondere să afle despre nelegiuirea pe care o comit autoritățile Estoniei în raport cu jurnaliștii ruși. Doresc ca ei să afle că într-o țară europeană, care se declară democratică, autoritățile, poliția îi amenință pe jurnaliștii cu dosare penale doar pentru faptul că ei lucrează pentru "Rusia Astăzi", a declarat Cerîșeva.

  Ea a precizat că va vorbi la APCE făcând trimitere la ceea ce i s-a întâmplat ei personal și va da detalii amănunțite ale acestui caz strigător la cer.

  "Sunt gata să iau cu mine scrisoarea pe care mi-a expediat-o poliția ca să arăt pe ce s-au bazat polițiștii atunci când ne-au amenințat cu dosare penale, cum ei au transferat sancțiunile luate împotriva unei persoane asupra unei organizații de stat rusești. Poate este cazul ca ei să ia cunoștință de această scrisoare", a explicat Elena Cerîșeva.

  Anterior vicepreședintele dumei de Stat, Piotr Tolstoi, a anunțat că delegația Federației Ruse la sesiunea de iarnă a APCE va aborda problema libertății mass-media în Europa și a situației creată la Sputnik Estonia. Luni serviciul de presă al Agenției de Presă și Radio "Rusia Astăzi" a anunțat că directorul executiv al Agenției, Kiril Vîșinski, și șeful portalului Sputnik Estonia, Elena Cerîșeva, vor participa la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care se va desfășura la Strasbourg, în perioada 27-30 ianuarie.

  Estonia este singurul stat baltic în care se află o redacție și un oficiu al agenției de știri și radio Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, care activau în baza unui contract de muncă, semnat cu Agenția de Știri „Rossiya Segodnya”.

  Tematic

  Sputnik Estonia s-a adresat poliției estoniene: Sancțiunile trebuie să fie revizuite
  #ForțaSputnik: Zaharova și jurnaliștii, în apărarea Sputnik Estonia
  Rusia va pregăti un răspuns complex la presiunile asupra angajaților Sputnik Estonia
  Federația Europeană a Jurnaliștilor cere CoE examinarea situației Sputnik Estonia
  Lavrov: Situația din jurul Sputnik Estonia este una revoltătoare
  Tagurile:
  APCE, Estonia, Sputnik


  Știrile Zilei