16:50 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1794)
  18550

  Rusia a donat țărilor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice și CSI mijloace pentru diagnosticarea de laborator a noului coronavirus 2019-nCoV.

  BUCUREȘTI, 3 feb - Sputnik. Aceste echipamente au fost dezvoltate de Instituția bugetară federală Centrul științific de stat de virusologie și biotehnologie „Vector” al Rospotrebnadzor, transmite RIA Novosti.

  Potrivit sursei, numărul necesar de sisteme rusești de testare pentru determinarea noului tip de coronavirus a fost transferat în Armenia, Belarus, Kazahstan și Uzbekistan.

  "Serviciul Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorilor și a Bunăstării Omului, în scopul ajutorării țărilor UEE și CSI să prevină importul și răspândirea de noi infecții cu coronavirus, donează țărilor partenere instrumente de diagnosticare de laborator pentru noul coronavirus 2019-nCoV, dezvoltate de Centrul științific de stat de virusologie și biotehnologie „Vector” al Rospotrebnadzor”.

  Se așteaptă a fi livrate aceste sisteme diagnostice de laborator în Kirgazistan și Tadjikistan.

  "Livrarea sistemelor de testare către țările din regiunea eurasiatică se realizează în cadrul implementării de către Rospotrebnadzor, cu sprijinul Guvernului Federației Ruse, a măsurilor pentru sprijinirea statelor vecine în consolidarea capacității de combatere a amenințărilor cu boli infecțioase", adaugă departamentul.

  Se remarcă faptul că cooperarea în domeniul combaterii epidemiilor, care include o furnizare gratuită de mijloace moderne de diagnostic și prevenire a infecțiilor, contribuie foarte mult la protejarea sănătății publice în spațiul eurasiatic.

  La 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul cauzal al bolii - coronavirus 2019-nCoV. Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China a depășit 17,2 mii de oameni, 361 de persoane au murit. Peste 100 de oameni s-au îmbolnăvit în afara Chinei, unul dintre ei a murit. OMS a recunoscut focarul ca o urgență de îngrijorare internațională.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1794)
  Tagurile:
  coronavirus

  Știrile Zilei