11:23 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (246)
  72660

  O familie din orașul rusesc Serpuhov a găsit o ascunzătoare cu zeci de portrete ale lui Nicolae Ceaușescu. Care este istoria din spatele acestei descoperiri.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. O familie din orașul rusesc Serpuhov a găsit într-o ascunzătoare zeci de cărți poștale cu imaginea fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu, scrie portalul oka.fm.

  Colecția ar fi aparține fostei proprietare a casei, care suferea de o boală mintală.

  În timpul lucrărilor de reconstrucție a casei particulare, noii proprietari ai locuinței au găsit în zidul de cărămidă o ascunzătoare, în care se afla o cutie de metal.

  “Credeam că vom găsi piese de aur sau ceva de valoare, ce am putea vinde și finaliza reparațiile. Casa are peste o sută de ani, orice este posibil. Am avut mari emoții”, au povestit locatarii, Alexandr și Irina.

  Însă după ce au deschis cutia, tinerii au fost dezamăgiți: în interiorul ei erau zeci de cărți poștale din anii 70 cu imaginea lui Nicolae Ceaușescu.

  „Nu am înțeles inițial despre cine este vorba, însă lucrătorii din Moldova ne-au ajutat să citim corect numele. S-a constatat că toată comoara găsită nu are nicio valoare – e vorba de 52 de cărți postate cu chipul lui Ceaușescu. Până atunci nici nu știam cine este el”, au mărturisit tânăra familie.

  Noii proprietari ai casei s-au întrebat mirați de ce s-ar afla ascunse în zidul casei niște portrete ale fostului dictator român. Vecinii le-au povestit că fosta proprietară a casei, care a locuit aici în anii 70-80, avea un fiu care a lucrat o perioadă îndelungată în România. Cel mai probabil, anume el îi expedia cărțile poștale, pe care ea le păstra. De asemenea, vecinii au povestit că spre sfârșitul vieții bătrâna era o comunistă fanatică, suferit de o boală psihică. Probabil, e unul din motive pentru care ea a făcut o ascunzătoare pentru imaginile cu Ceaușescu.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (246)

  Tematic

  A murit ultimul președinte - prieten al lui Nicolae Ceaușescu
  Mărturia care schimbă TOT: Ceaușescu, nevinovat! ”Nicio acuzare adevărată, crimă oribilă”
  Europa de Est: Lecțiile lui Ceaușescu
  Sondaj de ultimă oră: la 30 de ani de la Revoluție, opinii surpriză despre Ceaușescu!
  Azi, după 30 de ani, putem spune că Nicolae Ceaușescu a pierdut bătălia pentru România!
  Tagurile:
  Rusia, România, Nicolae Ceaușescu

  Știrile Zilei