03:10 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19020

  Franța și Rusia mențin contacte permanente în legătură cu problemele din Libia, Siria și Ucraina, pentru Moscova Parisul fiind un partener cheie, a declarat Putin.

  BUCUREȘTI, 5 feb – Sputnik. Rusia și Franța menține contacte permanente în diverse probleme internaționale. În special, cooperează în privința situației din Siria, Libia și criza ucraineană în cadrului formatului normand, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de prezentare șefului statului a scrisorilor de acreditare de către ambasadorii străini.

  “Franța este unul din partenerii cheie a Rusiei. Menținem contacte permanente cu președintele Emmanuel Macron, ne întâlnim regulat, discutăm despre astfel de subiecte precum reglementarea situației din Libia, Siria, Orientul Mijlociu, cooperăm în depășirea crizei din Ucraina în formatul normand”, a spus Putin.

  El a reamintit că Rusia și Franța au convenit asupra demarării unei conlucrări în problemele asigurării stabilității și securității în Europa.

  “Se dezvoltă în continuare relațiile economice între Rusia și Franța, inclusiv în sfera industriei și energetică”, a menționat Putin.

  De asemenea, președintele Rusiei a adăugat că în ianuarie în Franța a fost lansat festivalul “Sezoanele rusești”, care își propun consolidarea prieteniei și înțelegerii reciproce între popoarele celor două state.

  Tematic

  Aurelian Pavelescu și… Papa Francisc, acuzați de aceeași persoană – legătura cu Rusia!
  ”Rusia a atacat toată Europa de pe teritoriul Franței”: Este vorba de răzbunare
  Macron: Franța şi Rusia vor menţinerea acordului nuclear cu Iranul
  Macron: Franța nu e prorusă și nici antirusă, ci proeuropeană. Rusia e Europa
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Rusia, Franța

  Știrile Zilei