15:34 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  25450

  Guvernul rus va prelua pachetul majoritar al celei mai mari bănci din Rusia – Sberbank, deținut de Banca Centrală Rusă.

  BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Guvernul rus va cumpăra pachetul majoritar de acțiuni ai Sberbank, cea mai mare bancă din Federația Rusă, deținut de Banca Centrală.

  Se presupune că pachetul de acțiuni, controlat de Banca Centrală, va fi achiziționat de către stat din contul mijloacelor Fondului Bunăstării Naționale la un preț de piață, se menționează într-un comunicat al executivului.

  Investițiile Fondului Bunăstării Naționale în acțiunile Sberbank corespund obiectivelor gestionării mijloacelor fondului: va fi asigurată integritatea mijloacelor investite și venituri din plasarea lor.

  “Dividentele care urmează să fie obținute din acțiunile "Sberbank Rossiy" la finalul 2019 vor depăși considerabil valoarea împrumuturilor pe piața hârtiilor de valoare de stat”, menționează instituția financiar-bancară.

  Pentru ieșirea Băncii Centrale din capitalul Sberbank a fost elaborat un proiect de lege, care a fost expediat guvernului.

  În document se menționează că îmbinarea rolului de acționar, de regulator și organ de supraveghere poate provoca un conflict de interese, iar vânzarea acțiunilor rezolvă această problemă.

  Tematic

  Victoria lui Putin atrage 30 de miliarde de dolari în economia Rusiei
  SPIEF-2019: Ce a discutat Igor Dodon cu Alexey Miller și Igor Ceaika
  Putin le-a explicat partenerilor din Vest ce îi așteaptă
  Dialogul dintre Rusia și UE: cum se poate ieși din criză
  Ce subiecte au discutat astăzi Igor Dodon cu Vladimir Putin
  Tagurile:
  Banca Centrală a Rusiei, Rusia, Guvern, bancă


  Știrile Zilei