06:13 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9230

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va anunța desfășurarea în 2020-2022 a Anului relațiilor economice ruso-germane.

  BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va anunța la conferința pentru securitate de la Munchen dedicarea în cele două state  a perioadei 2020-2022 Anului economiei rus-germane, se menționează într-un comentariu al departamentului de informații și presă al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, în legătură cu participarea între 14-16 februarie a șefului diplomației ruse la lucrările conferinței de la Munchen pentru problemele politicii de securitate.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
  © Sputnik / Александр Вильф

  „În cadrul tradiționalului micului dejun de lucru, cu participarea reprezentanților cercurilor de afaceri rusești și germane se planifică declararea desfășurării în cele două țări, în 2020-2022 a Anului ruso-german al economiei și dezvoltării durabile, sub patronatul miniștrilor afacerilor externe și ale economiei celor două state”, se menționează în comuncatul diplomației ruse.

  În afara de aceasta, pe 15 februarie, Lavov va ține un discurs în cadrul sesiunii plenare a conferinței pe subiectul “Dezordinea globală: ce șanse există pentru o nouă agendă?” și la masa forumului “Lecturile Primakov” pe subiectul “Prioritățile politicii externe ale Rusiei în epoca unor noi confruntări între marile puteri”.

  “În intervențiile lui ministrul va expune abordările principiale ale Rusiei față de construcția cuprinzătoare a arhitecturii de securitate în spațiul “Eurasiei Mari” și stabilitatea strategică, precum și va aborda unele probleme actuale ale agendei internaționale”, anunță MAE al Rusiei. Diplomația a mai amintit că se lucrează asupra unor relații bilaterale a lui Lavrov cu reprezentanții străini, inclusiv cu ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas.

  Tematic

  Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
  Lavrov: Criza siriană, într-o etapă avansată a rezolvării
  Lavrov: Situația din jurul Sputnik Estonia este una revoltătoare
  Lavrov: NATO a comis principala greșeală în 2011
  Lavrov a criticat sancțiunile SUA împotriva Cubei
  Tagurile:
  Rusia, Germania, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei