12:30 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14510

  IIată cum a comentat președintele în exercițiu al OSCE, premierul albanez Edy Rama, situația creată în jurul Sputnik Estonia.

  CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Președintele în exercițiu al OSCE, premierul albanez Edy Rama, a promis că va ține cont de problemele cu care se confruntă Sputnik în Estonia.

  "Da, am ascultat tot ce ați spus. Este ceva care nu ține de împuternicirile mele, dar, bineînțeles, voi reține asta", a declarat el, răspunzând la solicitarea șefului Sputnik Estonia, Elena Cherîșeva, de a acorda atenție acțiunilor întreprinse de autoritățile de la Tallinn împotriva mass-mediei și să țină sub control situația.

  Astăzi, la MAE a avut loc întrevederea ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, cu prim-ministrul Albaniei, Edi Rama. Cei doi oficiali au discutat inclusiv despre activitatea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a cărei președinție îi revine acum Albaniei.

  Protest în susținerea Sputnik Estonia la Moscova
  © Sputnik / Виталий Белоусов

  Anterior, angajații Sputnik Estonia au primit din partea conducerii Departamentului Poliției și Serviciul de Frontieră amenințări directe cu intentarea unor dosare penale pe numele lor în cazul în care nu-și vor înceta raporturile de muncă până pe 1 ianuarie 2020. Acțiunile au fost motivate de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană din 17 martie 2014 împotriva unor persoane fizice și juridice în contextul evenimentelor din Ucraina. Totuși, sancțiunile UE vizează nu AIP Rossiya Segodnua, din care face parte Sputnik, ci împotriva directorului general al agenției, Dmitriy Kisilev, în calitatea lui de persoană fizică.

  Șeful Ministerului de Externe din Estonia, Urmas Reinsalu, a declarat pentru RIA Novosti că țara sa urmărește o politică de sancțiuni a UE nu împotriva Sputnik, ci împotriva sancțiunilor personale impuse Kiseliov.

  Ministrul Afacerilor Externe, Urmas Reinsalu, a declarat anterior agenției RIA Novosti că țara lui promovează politica sancțiunilor a UE nu în raport cu Sputnik, ci în raport cu sancțiunile individuale, care îl vizează pe Kiseliov.

  Tematic

  Protest la ambasada Estoniei din Moscova împotriva persecuției Sputnik
  Jurnaliștii ruși au povestit la APCE despre presiunile exercitate asupra Sputnik Estonia
  Rusia va aborda problema Sputnik Estonia la APCE
  Tagurile:
  OSCE, Estonia, Sputnik


  Știrile Zilei