14:05 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  26562

  Ministerul rus de Externe a declarat că incidentul este o încălcare gravă a drepturilor jurnaliștilor.

  CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Să intervină în situația cu atacul angajaților Sputnik Turcia, pentru a asigura securitatea mass-media rusească - acesta este apelul oficial al Moscovei către autoritățile turce.

  Potrivit Ministerului rus de Externe, protestatarii agresivi au scandat sloganuri amenințătoare în apartamentele angajaților Sputnik Turcia - cetățeni turci. Jurnaliștii au fost intimidați cu violența fizică și li s-a cerut să își înceteze activitățile profesionale.

  Potrivit Ministerului, din seara zilei de sâmbătă victimele sunt la structurile de forță din Turcia. Situația este complicată de faptul că nu este posibil să se stabilească o legătură cu ei.

  "Solicităm autorităților turce să intervină în situație, să asigure securitatea reprezentanților mass-media rusesti și să contribuie la clarificarea tuturor circumstanțelor incidentului", se spune în comentariul Departamentului de Informații și Presă de pe site-ul oficial al Ministerului de Externe.

  Departamentul a adăugat că atacul asupra angajaților Sputnik Turcia și detenția acestora reprezintă o încălcare gravă a drepturilor jurnaliștilor.

  Tagurile:
  MAE al Rusiei, Rusia, Turcia, Sputnik


  Știrile Zilei